Tengkiu So Much..!! MMuuahh..

November 20, 2009

Nyummm..Nyumm..Nyumm...

salam... haaa...macam yang eida janji kan eida akan post kan masakan ibu eida plak...almaklumlah mak ngan mak mertua dekat je so kne lah melawat diorang selang seli klu tak kang merajuk plak..huhuhu (jgn marah erk ibu ngan mak..huhuhu)..ok dah start balik...ibu dah bg msg berbunyi.."awak dah datang ker??ibu dah siap masak ni..datang lah cepat lapar plak tgk lauk2 ni..."..lalu anak nyer pun membalas "lom lagi lah ibu kang kol 8 mesti eida sampai..huhuhu" (huhuhu tu pun ader tau eida taip kat msg bukan eida tambah)..so tak yah gelak..eida sampai kat umah ibu tepat kol 8 malam sebab kitorang bertolak pas maghrib... ha ni ibu eida masak spesial untuk kitorang...masak lemak udang..sedap..pedas giler sampai hubby eida asyik garu pale jer bile makan...dier mmg tak ble klu pedas sangat klu pedas sangat otomatik kepale dier gatal walaupun sebenar nyer tak gatal pon...tapi dier tetap garu sambil berpeluh2..huhuhu
Ni peberet menantu dier..dalam erti katelain peberet my hubby lah...herm nilah satu2 nyer sayur yang dier makan ..sayur lain dier tak layan erk..takmo..takmo..sangat lah memilih,,,isk..isk..isk..pandai ibu jage ati menantu,,huahuahuahua
ni plak ikan tambam goreng sambal...sedap wei..siap ratah2 lagi..rangup mcm kropok..nyumm.nyummm....
haaaa...ni lah peberet eida....sebenar nyer senang jer nak buat tapi tetap tanak buat sebab klu buat sendiri tak best kne ibu yang buat jugak.,huahuahua mmg mengade2 eida ni..korang jgn jelezz erk...eida dah kawin pun ibu masih suap lagi..Yaahuuuuu!!! rase mcm anak dare pingitan la plak..wakakakka...sambal ni mmg orang lain tak ble makan klu makan mesti nangis walaupun tak sedih,,hik3..pedas giler beb..eida makan pun nak nangis tapi dah peberet tetap kuteruskan jua...hahahaha bleh ker mcm tuh??bleh lah kan..klu makan ngan roti atau cekodok pergghhhh!!!..lagi tak hengat dunia lah lagi2 klu ader adik lagi lah giler dibuat nyer....mmg tak cukup lah..huhuhu
mgu ni mmg kaye ngan makanan walaupun orang goment dah kesesakan nafas,,seperti eida jugak..nyaris2 nak lemas..tapi hubby bg oksigen..hik3...best kan kawin sebab bleh pas2 oksigen,,huahuahua (korang jgn pikir lain yer..) hubby bg money ok untuk eida blanja..thanks ye sayang...
so mgu ni mmg eida bercuti untuk cooking..cooking....ye lah time hari bekerja eida tapau atau makan kat umah ibu atau mak mertua jer..so sabtu ngan ahad ader kenduri..yeay,,,yeay,,,,cuti memasak lagi...tapi basuh baju tetap tak cuti..isk..isk..isk..esok nak basuh baju..baju dah bertimbun2 tak basuh,,ayik ujan jer memanjang,,
*Mintak2 esok hari panas tak ujan..tension klu basuh baju tak kering2 ni...herm
ok lah eida dah penat nak menaip..nnt eida post kan lagi mgu depan..sebab sabtu ngan ahad mmg eida tak kan post kan ape2 sebab tu time eida bercuti bersame suami dan anak2,,,,(cit..!!..mcm lah anak ramai sangat...)huahuahua...tatatititutu..
SELAMAT BERHUJUNG MINGGU.....

1 comment:

Ava said...

mmg sodap...tengok dah terliur...haahaha...besh nyer ibu awak masak...mesti korang makan sampai menjilat2x jari kan??hehe..

Related Posts with Thumbnails

my anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Ariff Izzan Bin Mohd Asyraf

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Our second baby..

Lilypie Maternity tickers