Tengkiu So Much..!! MMuuahh..

December 28, 2010

Kereta kecil warna MERAH..

Bapaku pulang dari kota,
bapaku belikan kereta,
kereta kecik warna merah,
boleh ku bawa ke sekolah.
pon..pon..pon..pon..pon..pon..pon..pon..pon
kereta kecil ku berbunyi ,
marilah adik mari naik,
boleh ku bawa jumpa nenek.....
INgat lagi tak lagu ni??kli tak ingat klik sini.... Ok dah nyanyi bleh pasang tali pinggang keselamatan..walau pun tak selaju kete ayah tapi kene pikir tentang keselamatan juga...nanti bleh sruh ayah pasang kan turbo kat kete ni plak erk.. Yeay..dah siap..jom izzan pg bawak jumpe nenek..hehehe time kasih nenek bagi adiah kat izzan walaupun besday izzan dah lepas..tapi tak pe janji nenek ingat..alhamdulillah selamat duit umi ngan ayah..hehehe Sampai gak akhir nye..dah bleh turun..huhuhu..disebab pintu tak disediakan izzan terpaksa loncat jerk dari dalam.hehehe sib baik tak jatuh..klu jatuh pun takpe biar lasak ckit..izzan kan baby boy umi..ok lah tata..untuk nenek next year adiah ape lagi erk..hehehe..tak sabar nak tunggu 2nd besday..yeay

December 27, 2010

ber FARMVILLE di rumah

Orang kate klu tangan panas tanam ape pun tak menjadi..hahaha..tgk mcm serai kat atas tu..dalam botol punye lah segar bugar..gemok2..bile eida tanam jerk dalam pasu..tak sempat nak harvest, dah kondem..hik3..tak tau ape yang kurang lagi,,herm
Ni mak sedara eida yang tanam..sib baik dier bleh harvest berulang kali..insyaallah takkan mati..tapi buah dier tak mo kuar walau sebijik pun..tak macam pokok mak cik eida..buah dier kan main lebat lagi..gemok2..jelezzz eida tau..
Tara...disebab kan sume eida tanam mati..so eida pilih tanam bawang jerk lah..klu mati gak tak tau la ape nak jadi..hehehe..bawang ni pun dah tumbuh dari bekas lagi..so tinggal nak masukkan kat tanah jerk lah..mintak2 lah menjadi..bleh wat biznesss jual daun bawang kat jiran tetangga..wakakakaka memula kite plow dulu..disebab kan tanak sekangkang kera takyah gune traktor erk..pakai garpu pun boleh..hehehe
Pokok yang kecik tu biar kan sebab itu nenek india sebelah umah yang bagi..dier bagi besar 2 kecik satu..tapi bile 2 minggu jer eida lambat harvest kot pokok tu dah warna cokelat siap daun mencapai ke tanah..makne nyer dah mati le tu mak cik oiiii..huhuhu tangan paneh.. Pasu untuk tanah bawang kecik..ader 5 pokok disitu..tak tau lah bleh hidup ke tak..kite tgk jerk lah nanti yerk... Ni paling best..bawang besar dier sorang2 jerk tak yah nak kongsi2 tempat ngan bawang2 lain..hehehe..makan sorang lah dier..pasni bleh beli daun sup tanam sebelah bawang besar ni...mcm sakit mate plak bawang ni dok sorang tanpa teman..hik3..ok lah tata dah nak balik da..babaiiii

Dari dulu hingga sekarang gaya tetap same..

Cube tgk gaya anak eida tido..tomei tak??agak ..kecik jerk kan..izzan mmg suke tido mcm ni..tak tau lah kenapa, dah try terlentang kan dier tetap dier akan meniarap pastu ngesot plak,,huhuhu comel giler gaya ni...
Dah besar pun tetap same .. ni pagi tadi..fresh lagi tau gambar ni..tgk tarikh lah,,hik3..eida angkat dier letak atas toto kuar jap pg umah makcik kat sebelah umah..masuk-masuk jerk dier jadi mcm ni..bukan main tinggi lagi punggung dier..herm rase nak geget jerk dak tecik ni..
Agak nyer best kot tido cam ni..baru pueh..cium lah mcm maner pun dier tetap tak bangun..herm tu lah bile umi sruh tido takmo, ajak memain..kan dah penat..hik3 ader cahaya keimanan disitu..
Letak dalam kete dalam keadaan terlentang pun tetap dier jadi mcm ni gak..tak sedar hingga sampai umah opah..agak nyer penat sangat lah tu..herm video
Rindu nyer time nihhhhhhh..!!!

December 21, 2010

Cool Blog...

Eida bukan nak cite pasal blog cool atau pun blog sejuk ke aper erk..ni nak cite tentang aweks JSB ni..ader jerk benda dier nak makan..eida ni ikut jerk lah orang kate ape salah nyer klu mencube sesuatu yang kite tak pernah cube..huhuhu nampak sangat eida ni kuno..tapi eida ingatkan eida sorang jerk lah yang tak pernah minum air tu rupenyer dak sendot ni pun tak pernah gak..hokey so tak lah eida malu sangat..hik3
Jom beramai-ramai pg ke Econsave jalan reko..wat rombongan cik kiah la plak bebudak nih...
Erm pilih yer nak perisa aper..eida tak tau nak pilih aper so tanyer lah kengkawan ape yang best...
Ni lah eida punyer...erm eida amik mocca..tapi tak bleh tahan..pening kpala sebab makan black pearl dalam tuh rase cam nak muntah jerk..bukan jiwa eida la tu..ni kali pertama dan terakhir kot..herm Tengah menungu air memasing..sampai ter masuk2 kepala dalam tu nak tgk akak tu buat air..tersipu2 akak tu nak buat..hehehe malu le dierrrrr...hik3
Dapat air cari kedai makan plak..disebabkan dah alang2 ader kat jalan reko so cari lah kedai makan yang terdekat..rupenyer susah gak nak cari kedai ni.banyak yang mcm tak idup le..orang tak der..nak taknak makan je lah kat nasi ulam..huhuhu ok lah tuu.. Pas makan pos lagi..tak abis2 pos..selagi tak balik pos jerk memanjang..ader je nak bahan..akak makan lidah terkeluar lah ..akak tudung cam unta lah..pakcik gatal pandang cam nak makan orang lah..hehehe banyak tol gosip...
pos jerk..air dah abis pun...nak bergambar segan tapi wat2 tak tau jerk...hokey sekian saje cite untuk hari ni...esok bleh jalan2 cari makan lagi..tata

December 16, 2010

Alahai Izzan...

Salam..
lamer plak eida tak cite pasal izzan ni..skang izzan dah berumur 1 tahun 4 bulan..dan umi nya berumur 23tahun ..(wah ibu muda laaaa)..herm..izzan skang dah makin bijak.pandai berkata-kata..pandai mintak itu..mintak ini..klu kne marah kuat nangis..kuat merajuk ..erm ni mmg ikut umi dier..kuat antibodi..hehehe izzan skang dah makin lasak..abis satu rumah dier mengemas..kekadang astro pun dier tolak sampai masuk belakang almari..pastu umi dier tak perasan time nak bukak tv tak bleh on..mule menggelabah cakap tv rosak padahal astro hilang ..huhuhu abis remote tv,astro ngan home theather ntah kemana pg.cari2 rupenye der masukkan kat dalam lubang wofer (betul ke eja ni??)..abis klu dah masukkan sape nak kuar kan??sudah tentu lah tangan umi ngan ayah tak bleh masuk..so tau tak kitorang wat mcm maner??..hehe..masukkan balik tangan izzan dalam lubang tu paksa dier amik barang2 dalam lubang tu..segala barang ader termasuk botol susu dier yang dier rase nak masukkan abis berkulat..remote tu klu dier dapat abis dier wat kayu drum..tempat drum tentunya atas astro atau pemain DVD..
Bile penat dier duduk mcm bos...tapi tak lamer pun dier nak amik tenaga balik..tak sampai 5 minit dier sambung balik keje..selagi tak tido keje..keje..keje..dengan umi dier tak jadi keje asyik pungut barang2 tak sudah2..penat mmg lah penat tapi dah time cuti tu je lah yang dapat mase bermain ngan dier.jadi ikut kan lah..tapi klu lebih2 kne gak jentik..herm umi dier garang OK..!! Ni aksi dier manje dier...lepas dah puas tekan hon dier panjat plak stereng tu..herm izan..izan..umi geget kang baru tau...
Peace..!!..disebab kan tak pandai nak tutup lagi 3 jari..dier kuar kan lima2 jari..pastu mulut cakap PIS..!!PIS..!!.. sambil nak borak ngan umi gune bahasa singkatan dier..kekadang umi dier paham kekadang tak..hehehe
Izzan selalu cibuk time ayah dier nak main heli..dier mmg selalu berebut remote control ngan ayah.. kadang2 sampai gaduh2 ngan ayah..umi tgk je lah..pernah sekali tu dier dapat remote control tu dier hala kan kat heli mainan sambil mulut dier bunyi THU..THU..THU..THU....agak nyer dier cube buat bunyi heli kot..hik3 mulut pun menjejeh2 air liur...
Rindu nyer time ni..dier tak pandai jalan lagi..so umi bleh plok n ciom dier kuat2...geget2 pipi...huhuhu rindu nyer....
Ada persamaan tak izzan ngan ayah??herm perasan tak baju izzan tu??klu perasan baju tu pernah dier pakai time dier berumur sebulan..raya pertama dier..time tu mmg baju tu besar gile..lipat 2 , 3 kali pun tetap besar..tapi disebab kan nak pakai sedondon gak umi dier belasah jerk..hehehe
Tgk tangan dier yang montel..muke yang bulat..gg yang..eh bukan lidah yang penuh susu..hehehe baru sebulan dah pandai gelak..herm time ni nak bawak berjalan pun lenguh tangan..terpaksa bergilir2 pegang..klu tak mau kebas tangan..hahaha Time ni izzan berumur 3 atau 4 bulan..eida pun tak pasti tapi Izzan yang membesar dengan sihat dan kuat..skang dier dah pandai panggil eida AMI..dier lom pandai nak sebut U lagi..herm tapi yang best dier cakap AMI NAK NIII...!!!..sambil jari tunjuk susu..huhuhu seronok kan??tak sabar nak tunggu mase balik sebab nak jumpe izzan...

December 15, 2010

Jom Masak2...Makan-makan..

Salam..
Lame rase nyer tak wat n3 baru..maklumlah kemalasan yang teramat sangat..bile nak update je internet slow lah..pc rosak lah..memacam problem..tapi bile sume ok mood plak problem..hehehe..so arini jom kite cuci mate ngan program masak memasak eida buat sepanjang eida bercuti...hahaha lame bonar cuti boring dok umah..
Ni kek coklat yang eida wat bulan lepas..dah abis ok..so tgk jerk jangan mintak..hik3...disebab kan rajin terpampau mase tu, eida wat ni spesial sebab 1 aduan tapi jadi 2 biji yang berbeza..hehehe..satu eida kukus satu lagi eida bakar..eida ni klu kek suke buat tapi tak suke makan so kek2 ni dah eida agih2 kan kat kengkawan ngan family yang lain..hahaha tapi klu kek bli i loike..huahuahua
Ini percubaan pertama..dan bukan yang terakhir..sebab baru pes time buat dah dapat pujian..so insyaallah akan buat lagi...walaupun eida ni berdarah melaka tapi lom pernah cube buat..tapi bile hubby request baru nak try..dah jadi so bleh wat lagi..nanti bleh panggil satu kampung datang makan erk..hik3 time kasih lah ibu coz bagi resepi ni kat eida..
Ha tgk..rupe ngan rase dah mcm ibu nyer asam pedas..tapi ibu nyer lagi mabeles lah..eida lom lagi..tunggu dah pro nanti bleh wat cam LINDA ONN..bukak restoran asam pedas erk..hokey jangan gelak tu mmg cite2 mase dulu tau..insyaallah..herm
Si bulat masak kicap..sebenar nyer ni sotong tapi sebab bile eida masak je dier terus jadi bolat2 so eida namekan SI BOLAT MASAK KICAP..ERm...sangat best..nanti korang bleh buat..resepi tak der..hahaha korang belasah jerk lah..insyaallah klu niat tu baik mesti sedap..
Benda ni mmg susah nak buat klu tak de kesabaran mcm eida ni..herm tgk tebal2 eida buat sebab tak sabar tgk dier koyak2..wakakakaka..pasni klu nak buat lagi kne lembut2..bagi dier nipis pastu tak koyak, tak bleh ganazzzz..herm..so pejam mate..wat2 tak nampak lah tepung tebal tu..tak pe yang makan bukan orang lain ..hubby eida gak..janji hubby eida suke eida lagi lah suke.. Tgk..walaupun tepung tebal tapi tak nampak kan??hehehe tapi yang jelas ader yang gemok,kecik,bilat ,kurus..kire itu kreativiti eida..hahaha tak mengaku kuih tak santek..hik3 tak pe yang penting isi penuh tak macam kat kedai tepung tebal isi ciput..makan pun tak puas...baik buat sendirik... Hari minggu aritu pg pasau...beli daging sebab hubby request nak makan daging black paper tapi eida plak request nak makan siput..herm so dua2 kne buat...izzan tak request ape2..yang penting perot dier kenyang..hehehehe
Tgh2 masak eida amik pic ni..huhuhu sodap....!!!..gomok lah pasni..hehehe tapi mmg dah gomok pun,,hik3 Disebab kan tak sampai ati izzan tak request..so eida dengan semangat nak buat kan SUP TELO untuk si kecik tu, banyak lah makanan kitorang minggu ni..siap jemput adik beradik lagi datang makan..nanti bleh buat lagi panggil ibu ngan mak erk..sebab eida dah pro..erm klu nak resepi google sendiri sebab eida masak jarang gune resepi..main campak2 je..jadi ke tak jadi lain cerite..tapi selalu nye jadi lah..Ops..!!tetibe puji diri sendiri..Abis tu takkan nak sruh orang puji..huhu Kangkung ni GORENG BELACAN pun sodap.....Ok lah tata..perot dah bunyik...Minggu ni minggu diet sebab dah banyak makan minggu lepas..hehehe bleh caye ker??tgk je lah tahun depan berat naikkkkkk ke turunnnnnn...tata

November 25, 2010

Kucing oh kucing...

Ni nak cite kisah kucing plak..memandang kan eida ni bukan lah pembela kucing..tapi tak tau lah naper kucing selalu datang umah..eida bukan lah tak suke cume geli jer sebab bulu2 dier tu eida geli pastu eida tak bleh klu kucing tu gesel2 badan dier kat kaki takut dier cakar..hehehe ... sehari pas raya aji eida pulang ke rumah..(wah cite cam bebudak nak amik SPM plak)..herm..eida terdengar bunyi miowww...miowww...mioww...mula lah eida tak tentu arah..sebab eida tak bela kucing macam maner bunyik tu bleh ader dalam rumah,,sape yang bawak dier masuk??mcm maner dier masuk??ha ape lagi pergi lah mencari satu rumah rupe2 nyer atas bumbung..so eida biar kan je lah..mlm nak tido tu bunyi lagi..pastu eida cakap kat hubby... Eida: Abg...bleh tak abang panjat kat atas bumbung kuar kan anak kucing tu?? hubby: Erm tak bleh la yunk..kaki abg lom kuat lagi (sebab kaki dier baru nak baik dari xcident aritu) Eida:abis tu mcm maner kucing tu?? Hubby: tak pe lah biar kan jela..nanti dier pandai2 lah kuar.. Eida: tak bleh nanti takut dier jatuh atas kepala atau jatuh atas katil time kite tido camner??herm..Abg bleh tak klu ayang call bomba??sebab tgk kat TV selalu omputeh selamat kan binatang2 yang dalam kesusahan... Hubby: Ikut ayang lah..ayang cakap ader kucing terperagkap kat bumbung.. Eida: bleh erk??tak pe ker??mcm kelakar jerk.. Hubby: tak pe lah kite cube je.. Eida: Ok..Esok ayang try call.. Eida pun tak pasti lah hubby eida tu saje2 je melawak atau pun dier serius..so esok pepagi pas bekpes eida trus call 994 tapi tak jawab..so eida call 999.. Operator:hello boleh saya bantu?? Eida: Erm..saya tak tau nak cakap mcm maner tapi saya nak bagi tau bumbung saya ader kucing terperangkap..saya nak call bomba tapi tak pat..mcm maner erk?? Operator: anak kucing??erm itu cik kne call Pertahanan Awam cik.. Eida:Ooo..ye ker??mcm maner saya tak der no.. Operator :tak pe saya bantu..bagi nama dan alamat..JPA akan call cik nanti.. Eida:Waheeda..alamat *&%((%&% Operator :Tima kasih .. So eida pun tunggu lah panggilan dari JPA...hubby eida dah gelak2 sebab dier kelakar tgk eida takut nak jawab tipon... JPA: hello ni cik waheedah ker?? Eida: yer .. JPA: saya JPA..tadi cik ader call mengenai anak kucing atas bumbung yer?? Eida: aah.. JPA:(gelak kecik)..erm mcm maner rupe anak kucing tu?? Eida:Eh..maner saya tau ..dier kat atas bumbung yang kat tangki tu.. JPA:Ooo..ok tak pe kite akan hantar bantuan segera... Eida: Ok time kasih.. Dah terpacak depan umah..memula nebes gak ..ye lah elok JPA tu datang tup2 suara kucing tu dah takder..eida pun cuak lah takut nanti dier kate eida wat panggilan palsu plak..silap2 kne denda RM50 ribu..huhuhu baik pg shopping lagi bagos...hehehe JPA:Akak tak der pun anak kucing kak..??..saya dah tgk kat sekeliling bumbung ni tak der??bangkai dier pun tak der??.. Eida: ye ker??tadi mase awak call masih ader bunyi lagi tau,, JPA: ye ke kak??tapi skang dah takder?? Eida:mungkin ibu dier tau kot kite nak turunkan anak dier..tu yang dier bawak lari,, JPA: mungkin kot kak,,atau kucing tu beranak pastu dah abis EDAH..tu yang dier balik umah dier.. Eida:Hahahahahaha mungkin kot.. So, tak der lah kucing yang nak diselamatkan..abis jiran tetangga kuar tgk JPA datang,,maner tau ular masuk umah ker.. sebab selalu klu JPA datang benda berbahaya dalam umah,,hik3..tapi kes eida ni bahaya gak tau,,(bagi eida lah) herm tak sampai sejam JPA tu pg bunyi tu datang lagi,,sampai lah skang..eida dah malas nak tipon lagi ..wat malu eida jerk..huhuhu Selang baper ari..ader lagi kucing datang umah...ni kucing mak sedara eida..eida sruh dier balik dier takmo..terus masuk umah ..,memula eida wat taktau jerk..tapi dier datang gesel2 kat kaki mule la eida terjerit2 sruh hubby amik letak kat luar..hubby plak ketawa2 tgk eida geli-geleman..huhuhu..lagi dihalau lagi dier masuk dalam..haiyooo...ni rumah rezeki lah..hehehe * ok lah sampai cini jerk kisah kucing..nanti eida update lagi n3 terbaru yerk..huhuhu

Skuad Sinar fm..

Ni lah yang eida nak kongsi kat korang..tapi nak buat mcm maner..aritu tak sempat kongsi dah kne rembat..ni baru lah dapat kongsi...jom layannnn...
Tengok tu..hubby eida semangat nak kejar ejen sinar..memula dah nampak ejen tu benti..tapi cam malu nak pg..bile dier jalan mule lah hubby eida kejar..malu eida tau..tapi malu kejap jerk..pastu eida tak tentu arah nak jawab soklan,,hahaha
Baru nak setup..tak pe tunggu jerk kat citu...korang nak tau tak??kitorang orang pertama yang sampai..rase mcm nak tutup jalan tu takmo bagi orang datang..hehehe tamak lah plak..huhuhu
Ape lagi dah abis tu sesi wajib lah...post jap ngan bebudak ejen sinar ni..herm lain kali bawak bebanyak adiah lagi erk..hik3 Nilah yang kitorang dapat...dua buku tu hasil daripada jawab soklan yang diberi..yang lain mmg dier kasi jerk sume yang datang...sebenar nyer bukan nak adiah sangat pun cume nak CD jerk..tapi nasib tak menyebelahi..hubby eida tak pandai nak main osom2 lah..dier kalah ngan budak sekolah rendah lak tu..malu eida..hahaha tapi tak per yang penting mencube..
Related Posts with Thumbnails

my anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Ariff Izzan Bin Mohd Asyraf

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Our second baby..

Lilypie Maternity tickers