Tengkiu So Much..!! MMuuahh..

January 26, 2011

Aquaria..

Aktiviti untuk akhir tahun 2010..huhuhu lamer simpan..bile nak publish jer tak jadi..ader je benda nak buat, ni baru lah berkesempatan nak publish..hokey ni cite cikit..memula nak pg zoo jer, tapi malas plak sebab panas kesian kat izzan..so tetibe bukak website aquaria..tgk cam best jer so terus ajak hubby pg aquaria..
on the way nak pg aquaria..memula tak pasti kat maner..ingat kan kat dalam KLCC..tgk map kat luar KLCC..last2 pg tanye Pengawal Keselamatan kat parking kereta tu..rupe nyer mak aih..bleh tahan jauh nyer..tapi tak pe sebab pemandangan nak ke aquaria tu lalu kat taman KLCC..so cuci mate jap..konon2 pas pg Aquaria bleh la nak bagi izzan main kejap..tapi takut sebab dier kecik lagi nanti kne langgar2 ngan bebudak..huhuhu
dah sampai pun,.. wajib lah post kat cini dulu..hehehe
Incik hubby kene beratur pg beli tiket..harga tiket tak lah mahal sangat untuk dewasa RM35 jerk..kanak2 RM25.. tapi untuk izzan free jer..sebab baru setahun..
Izzan wat muke boring sebab tunggu beli tiket lame sangat..so eida ngan izzan dok tepi tgk tayangan2 ikan jerk sementara tunggu tiket..
Masuk2 jerk nampak ni dulu..PIRANHA...kitorang lambat ckit jer..klu tak bleh tgk diorang bagi ikan piranha ni makan..tak pe lah tak der rezeki..
Tapak SUDIRMAN..eh silap..TAPAK SULAIMAN..ini mmg dier letak bagi orang ramai pegang2..tapi tak bleh bawak balik..
Si kenit ni pun bleh pegang..disebab kan dier kenit jerk so eida berani lah pegang..siap tarik tangan izzan lagi paksa dier pegang..hahaha umi belagak..cube bagi yang besar..kompom tinggal setengah jerk tangan eida..
Ni sangat cantik..sebab dier letak tengah2..so turun tangga je terus terpegun tgk benda ni..mmg cantik..
ikan kat atas tu memanjang dier datang..pandai tol cam tau2 jerk eida nak ambik gambar..tak dapat badan ekor pun masuk..bleh kate 5 - 6 keping gak lah ade gambar dier..comel jerk..
Rehat jap bagi Izzan minum susu..lagi pun umi ngan ayah dier dah penat jalan..so duduk jap ambik tenaga..tapi tak sampai 10 minit susu izzan abis dier terus lari..jadi tak bleh la ayah ngan umi dier rehat lamer ckit..herm
izzan cakap..itan, didit umi..hahaha..
Dalam mulut Jaws..(agak nyer lah) hehehe ..sekali ngap tiga beranak pun muat..huhu
Sebelum balik pg kedai gift dulu..beli something untuk wat kenangan..
Tadaaaa....beli fridge magnet jer..satu tu frame so bleh letak gambar si kecik..hehehe
Dah nak balikkk..sebelum tu post depan KLCC jap..

January 21, 2011

takde tajuk!!

Hik2...arini macam nak update blog..tapi macam malas pun ader..hokey tak pe cite ckit erk..arini kan ader Dinner kat ukm ni..memula takmo pg ..tapi dipaksa pg sebab orang dari jabatan eida tak ramai nak pg maklumlah semalam kan cuti so diorang direct cuti ballik kampung..eida ni nak balik gak tapi ongkos tak lebat so cancel nak balik melaka..next month la nampak nyer..arini gak nak half day tapi Dekan bagi pelepasan balik kol 4 untuk persiapan malam ni..aduyai dah la kne tinggal kan anak..anak plak tak sihat..batuk kuat..siap demam ngan selsema lagi..ingat kan nak cancel tapi sape nak ganti kan eida..?? erm next time eida update cite best..cite tu dah lamer tapi tak der mase nak kongsi..arini nak upload gambar pun tenet cam bengong..tu yang tergendala semua..takpe eida janji next week yer eida cite..erm gambar dinner malam ni pun eida akan upload..tungguuuuu...tata arini ari jumaat so rehat lamer..nak balik tgk anakk..tatatititutu

January 10, 2011

Selamat Datang Nur Ellyana Batrisya

Nur Ellyana Batrisya Binti Ridzuan..itu lah name anak buah eida yang ketiga.paggilan manje nyer TISYA...lahir lagi 2 hari nak masuk tahun baru 2011 so bukan lah bayi tahun baru..cume bayi akhir tahun jerk..hahaha..dilahir kan di Hospital Besar Melaka seberat 2.8kg..sama lah ngan berat izzan dulu..sangat kecik..nak pegang pun alahai comel jerk..anak buah eida sume perempuan..kire cucu ibu eida sorang je lah hero iaitu anak eida jerk..
Ni gambar dier mase berumur 6 hari..muke dah lain ckit berbanding mase baru lahir..tapi kuat nyusu..alhamdulillah rezeki dier dapat minum susu ibu banyak2..kesian kat izzan ckit jerk..isk..isk..cdeh plak.. video Ni saje jerk nak kongsi kat korang ..eida mandikan si kecik tisya ni..hahaha sib baik berpengalaman tolong ibu jage baby dulu2..so tak lah kekok nak mandikan bayi sebesar tisya..Tisya tau yang mandikan dier bukan nenek..tu yang dier protes tu..huahuahua..takpe nanti umi datang umi gomol lagi..tapi maklumlah dah lamer tak der bayi tu yang menggigil ckit..tapi eida suke.klu leh pas mandi..nak mandikan lagi..dan lagi...dan lagi..dan lagiiiii...

January 07, 2011

Dinner kat Austin Steak

Minggu lepas tetibe teringin sangat nak makan steak kambing..dah terasa rasa kat tekak..hehe..jangan pikir lain erk..itu sume belom lagi..ye lah lamer tak makan kambing..so ape lagi ajak hubby paksa dier belanja eida makan steak kambing kat Austin Steak kat seksyen 7..pucuk dicita ulam mendatang..sebab hubby eida pun mmg nak bawak pg makan citu malam tu..tu lah orang selalu kate klu dah suami isteri tu mesti same fikiran dier..
Izzan pun teringin gak nak makan chicken chop kat citu..tapi time ni izzan demam so tak baper lalu nak makan..ape lagi..sementa tunggu ayah ngan umi nyer tak siap2 lagi..chicken chop izzan lah jadi mangsa nyer..sib baik izzan tak marah..hehehe disebab kan kerusi dier mensusahkan izzan nak makan..so izzan naik atas meja baru senang nak pg garfu tuh..huhuhu
cam biase klu makanan sampai mesti ayah makan dulu..sebab klu umi dier makan sejam pun lom tentu abis lagi..hehehe biase lah perempuan semua slow motion..hik3..
Ini lah menu eida ngan hubby..eh lupe nak bagi tau..menu kitorang pun same..hehehe sehati dan sejiwa..itu yang selalu terjadi..eh ape merepek ni??dah2 pg klu ar sekarang..tata

January 05, 2011

Selamat TAhun BAru

Selamat Tahun Baru..
hehehe walaupun dah 5hari berlalu..tapi still januari lagi kire tak la lambat nak wish kan..korang sambut new year kat maner??..eida tahun ni sambut kat kampung hubby jer sebab sepupu hubby eida bertunang pada 1 Januari 2011..selalu kitorang pg tgk bunga api kat putrajaya atau KLCC..tapi tahun ni tak pat plak..herm..
Ni time otw nak balik kampung..kebetulan adik hubby eida naik kete kitorang so si kecik ni tak leh lah dok diam asyik nak main PS2 abah dier jerk..pantang abah dier main dier mesti cibuk nak tgk same sambil jari picit2 mcm dier dah pro main benda tuh.,hehehe
Sorry lah gambar tunang tak amik sebab lupe bawak kamera..ye lah kitorang pg kejap jerk biase lah ader anak kecik..kan main lagi tak leh dok diam..nak berlari2..tapi itu bleh kawal lagi yang tak bleh kawal dier ber*k plak..aduyai..baru nak tgk orang sarung cincin terpaksa balik umah cuci..dah balik takkan nak pg lagi..dah la nak pg kne jalan kaki..nak dukung si kecik lagi..last2 tak jadi nak pg gak ye lah sampai2 jerk majlis selesai dah..penat jerk jalan laju2 nanti..pasrah jerk lah..
Ni ayah mertua ngan suami eida pg menembak BURUNG APER???...BURUNG PUNAI..hahaha ingat orang memain ker??itu mmg burung PUNAI tau.. Ader 4 ekor..jadi lah untuk kongsi 4 keluarga..
EIda dapat peha dier..herm..tak kenyang..sangat kecil..nak makan pun orang kate celah gg jerk..tapi tak pe lah nak merasa kan..maner tau klu orang tanyer nanti bleh lah jawab dengan bangga nyer..YES!! KITE DAH MAKAN BURUNG PUNAI..!!..boleh buat muke BANGGA..korang dah makan ker??klu dah jangan bangga sangat sebab korang dah makan TUPAI??..hahaha klu dah jugak bleh wat muke BANGGA cam eida..wakakakaka KEcik jerk peha dier..tapi isi sedap..I Like..nanti balik kampung bleh masuk hutan lagi tembak BURUNG PUNAI lagi..hehehe ...pas makan2 terus terjun sungai depan umah ayah cu..korang ader??klu ader pg terjun sekarang..wakakaka
Related Posts with Thumbnails

my anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Ariff Izzan Bin Mohd Asyraf

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Our second baby..

Lilypie Maternity tickers