Tengkiu So Much..!! MMuuahh..

December 23, 2011

kau kesayanganku...

Tika,
kita bersua,
Hati mula tergoda,
Payah nak dilupakan ,
Walau seketika,
Tidak pernah terduga,
Cinta mula berputik,
Bagai kan tak percaya,
Aku jatuh hati,
*Kau la kekasih yang amat ku sayang,
Andai tidak bersua pastinya ku meridu,
Kerana hati dah tertawan ,
Kerana cinta dah terbina,
Yang pasti kini hanya kau saja ,
Bertahta dihati ini,
kan ku sunting diri mu syang ,kan kubina istana cinta , kau kekasih ratu hati ku selama-lamanya...
*Jiwang ckit jumaat2 ni..

7 minggu lagikkk

Alhamdulillah..skang kandungan eida genap 7 bulan 1 minggu..bermakna lagi 7 minggu je lagi eida akan bersalin..semoga segalanya dipermudahkan seperti bersalin yang pertama dulu..alhamdulillah kandungan kali ni takder masalah darah tinggi ngan kencing manis..so semua dalam keadaan stabil...cume kandungan kali ni sakit2 pinggang je..Alhamdulillah eida dapat suami yang memahami..tiap2 malam dier akan urutkan kaki eida yang bengkak2..pastu pakaikan stokin sebelum tido..mengandung anak kedua ni pun seronok sekali sebab eida tak de morning sickness..kadang2 je eida ader muntah2 tapi tak lah heavy sangat..bab mengidam plak ..ermmm rase nyer tak der kot mcm dulu nak itik bagai..kali ni benda senang2 je nak cari..
Jagung manis dari CAMERON..nak yang CAMERON je tau..tak TESCO takmo..hehehe..sib baik lah suami ader outstation pg CAMERON..boleh lah dier belikan jagung ni bebanyak..SEDAPPPPPP...
Ni bukan telo ikan erk..herm
BUAH DELIMA..skang agak nyer musim kot..punye lah banyak kat pasaraya2...so senang la nak cari..itu je lah kot yang eida rase nak makan...ERm jantina anak 100% dah diketahui..nanti sampai mase nyer eida bagitau yer..doa2kan la kandungan eida selamat dilahirkan dimuka bumi ini...
*Barang baby dah beli..xcited mcm nak dapat anak pertama plak..huhuhu SERONOKNYERRR....

Tahniah Sayang

Salam..lamer tak bersua..blog pun dah jadi mcm rumah usang..nasib baik lagi lom berhantu..hik3..lamer giler eida tak berblog, maklumlah tetime mcm ni sangat la malas nak menaip..ape tah lagi menceceh ntah pape kejadah dalam blog ni..bukak je lebih..bile nak update tenet gile la itu la ini la..benci..skng eida nak ucapkan tahniah dulu pada incik suami kerana berjaya menghabiskan pengajaran nya selama 2 tahun..dah selama 2 tahun tu lah eida terpaksa menumpang umah mertua hingga lewat malam..huhuhu menunggu suami pulang dari study baru lah kitorang balik umah..macam tu lah setiap malam (tak termasuk ari cuti yerk) selama 2 tahun..
Aduhai..kesian gambar gegar..takpe lah asalkan ader..jangan takder..hik3 gambar banyak tapi malas nak upload..takpe la tgk ckit2 je yer..yang lain biar lah eida buat kenang-kenangan jerk..hehehe..oh terlupe..semoga kejayaan ini memberi rezeki lebih pada kami sekeluarga..Insyaallah klu ader rezeki boleh incik suami naik pangkat lagi..maner la tau rezeki anak kedua kami..doa2 kan ye kengkawan..... *Alhamdulillah incik suami dah tetap..tunggu lapor diri je bulan depan..Syukur kepadamu Ya allah kerana memberikan ku rezeki yang melimpah ruah..semoga keluarga ku sentiasa dilimpahi rezeki yang mencurah2..aminnnnn

August 16, 2011

Happy 2nd Besday anakku SAYANG..

Salam RAMADAN,
pejam celik..pejam celik sekejap je dah 16 RAMADAN...tinggal 13 hari lagi kedatangan HARI RAYA..oh masih bleh ucap SELAMAT BERPUASA ye kengkawan....maklumlah eida skang mmg malas gile nak berblog...lemau jerk..tapi arini ader tenaga ckit..so eida nak share cerita sepanjang RAMADAN ni..eh bukan semua ye..ckit2 jerk..erm awal ramadan haritu eida ngan hubby menyambut besday anak bujang eida yang ke-2..memula tak plan pun nak berbuka kat luar..maklumlah eida skang ni makan je mesti keluar balik..tapi disebab kan hari tu besday si kecik pastu dah alang2 nak berbuka so eida ngan hubby pun sepakat nak sambut la sebab tahun lepas sambut kat umah cume makan kek yang eida buat jerk..tapi tahun ni tak larat la nak buat kek..jadi beli je senang..pikir punya pikir eida suggest yang dekat2 je lah sebab eida tak tahan kne aircond..pening pale dibuat nyer..konon nak pg makan western kat D' ONE STEAK..last2 hubby takmo dier nak makan steamboat (wah kan main demand..cam la besday dier)..herm..dier suggest kan main jauh..dah la izzan pakai baju tido jerk..nak taknak kne la ikut..so kitorang pun pg la JUSCO BALAKONG..(ceh cam la jauh bebeno)..hik3..tapi dah bukan rezeki kitorang..sebab steamboat tu dah full..ingat nak tunggu gak tapi perot dah bekeroncong last2 pilih je lah yang lain....
PIZZA HUTTTTT...huhuhu klu tau nak makan pizza je baik makan kat tesco..tak yah pg jejauh..tapi tak pe lah bleh cuci mate sekali..huhu
Kek comel untuk IZZAN...kan main suke lagi dier..nyanyi cam pizza hut tu tak der orang..suara dier je yang paling kuat..ayah ngan umi nyanyi cam bisik2 je malu orang tgk..hehe
Gambar bertiga takder..tapi bleh camtun untuk jadi bertiga..hehehe..insyaallah tahun depan bleh sambut Ber EMPAT...Insyaallah...
Pizza ni eida dah lupe la name dier..tapi ok lah time panas sedap la..time sejuk eida tak minat..hehehe...
Ni sebenar nyer menu untuk kanak-kanak..sekali ngan milo ngan ais krim..memandang kan izzan makan 2 ketul jerk..ape lagi yang lain umi ngan ayah dier la rembat..eida suke ni..lain kali nak makan ni lagi..sangat sedap...nyumm.nyummmm...
Izzan yang kecoh ponen.. 'Nak i-tem..nak i-tem..(nak ice krim)..itu je lah dier makan..sebab tu kurus..makan tak banyak..main je lebih..alahai anak umi..
Semoga izzan menjadi anak yang soleh..berjaya di dunia dan di akhirat..Umi ngan ayah sayang IZZAN......

July 25, 2011

rezeki anak...Alhamdulillah...

salam...
nak cite ckit je arini...
pasal rezeki orang mengandung...
cewah...hehehe
pagi semalam teringin nak makan nasi lemak sedap depan seng heng..
yang tak best nyer nasi lemak tinggal 2 jerk..
niat kat ati nak beli 10...
tapi memandang kan ibu mengandung yang nak makan acik tu bagi extra tau..
best sangat2...
nak tau ape extra nyer..
dier siap bagi telo sebijik...
sambal kerang..
bihun sebungkus..
ngan ayam sambal seketul..
tgk mmg murah rezeki acik tu...
sangat2 baik...
lain kali bleh beli lagi..
nyumm.nyummm....
itu je nak cakap..tatatititutu

July 22, 2011

Pahala malam jumaat..

Salam...
hehehe tajuk tak henggat..mesti korang pikir yang bukan-bukan kan..huhuhu..erm tak pe itu pun menambah pahala juga..tapi ni eida nak cite pasal semalam..Eida balik macam biase lah kol 6 setengah pas siap2 makan kat umah mak mertua eida..(almaklumlah tetime skang ni mmg malas giler ar nak masak..)..balik tu kitorang singgah kat pasar malam pg bawak izzan jalan2...(baru eida perasan ni pes time dier pg pasar malam ngan umi ngan ayah)maklumlah ayah dier kan dulu kelas sampai malam..balik je pasar malam dah tutup..kesian izzan..tapi tak pe lah, takde la umi dier susah nak dukung2 lagi..tapi yang tak best nyer sume benda dier nampak dier nak..aduyaiii...terpaksa lah umi dier layan kan aje..jumpe kedai CD dier bleh plak dok kat tepi speaker joget2 sambil nyanyi lagu WALI BAND..hehehe semua orang tgk..malu umi..jumpe ikan pun dier terjerit2 UMMI PISH..PISH...NAK ENOK..(umi, fish nak tgk)..ha kan nampak sangat dier jakun ngan benda2 mcm tu..ye lah orang tak penah tengok kedai berderet2..orang ramai2 , bising2..dier pun kan main lagi semua kedai dier nak benti..yang paling tak tahan jumpe durian dier jerit UMMI NAK PITANG..aduhaiii..eida puas cakap itu bukan pisang itu durian..dier tetap cakap pitang..eida marah cakap DURIAN..DURIAN...DURIAN..dier pun wat mcm eida gak tapi bukan durian..dier cakap PITANG..PITANG..PITANG...lantak lah kang eida marah dier ngajuk..sebab skang ni dier mmg sensitip...sejak2 nak menjadi abang..eh jap tadi tajuk pahala asal cite pasal pasar malam??..herm ok eida dah over membebel..tak pe kite cite pasal pahala balik...hik3...ok balik dari pasar malam dah maghrib..kitorang sampai depan surau orang tgh BANG..tetibe ader sorang nak cik ni dier tahan kete..memula suami eida terus je..pastu rasa kesian plak kitorang benti depan surau bincang2 nak tolong ke tak nak..ye lah sekarang ni macam2 hal..kite niat nak tolong kang lain plak jadi nyer..tapi eida cakap ngan suami.."kite tolong je lah bang..kesian mak cik tu..maner tau kaki dier sakit ke..tgk barang dier pegang banyak"..(padahal dalam hati tu berdoa banyak2 semoga makcik tu betul2 memerlukan pertolongan..)..lepastu suami eida pun gostan la kete..benti betul2 depan makcik tu..pastu tanye "mak cik nak pergi maner??"..mak cik tu jawab dier nak pg taman ape ntah eida pun tak ingat..tapi dier cakap lah dier nak tumpang sampai station bas depan taman eida..(taman eida ni klu nak pg station bas kne jalan jauh pastu naik bukit, turun bukit..silap2 ari bulan bleh pengsan nak jalan..)..ha bleh bayang kan tak betapa jauh yer??memandang kan eida tgk dier dah sebaya2 IBU eida. so eida tawakal je lah..ajak mak cik tu naik kete..so kitorang pun kne lah patah balik pergi hantar mak cik tu kat station bas..dalam kete mmg eida tak dok diam..pusing2 gak lah..maner tau mak cik tu kuar pisau ke ape..(huhuhu nak tumpang orang tapi kite kne berwaspada)..mak cik tu cakap dier datang tadi naik teksi..so balik kne jalan kaki sebab kat taman eida tu mmg bas tak masuk..nak naik teksi pun rase nyer kne call kot baru dier datang..so makcik tu pun cakap lah dier pun takut2 gak nak tumpang2 orang sebab takut orang nak rompak dier ke apa..ok dengar mcm tu eida dah lega ckit lah..so kitorang pun sembang2 kosong je sampai lah kat station bas..sampai je kat station bas mak cik tu cakap " time kasih nak, semoga allah je yang dapat membalas jasa anak"..(ha itu kan dah pahala malam jumaat memandangkan mlm tadi malam jumaat hik3..)..eida pun jawab la.."sama-sama makcik..jalan elok2..assalammualaikum"....pastu kitorang pun patah balik la..ok eida kongsi cite ni bukan nak riak ke ape..just nak kongsi je ngan u all..kite ni tolong kne berwaspada..jangan yang cun je nak tumpang kan.(itu suami eida yang cakap..dier klu yang cun2 dier tumpangkan). amboi gatal TARIK TELINGA CKIT..!!.last2 korang yang kne nanti..tapi ni tak lah semua..kadang2 tu mmg dier perlukan pertolongan..tapi klu korang nak tumpang kan orang yag tak dikenali make sure korang tak keseorangan..ye lah maner tau pape hal nanti susah.. ok lah tu je pun eida nak cite..nanti ader cerita best lagi eida kongsi ngan u all ye..tatatititutu..selamat ari jumaat..

June 28, 2011

Alhamdulillah...5 minggu sudah..

Salam...Syukur alhamdulillah .. kami akan dikurniakan zuriat lagi di tahun hadapan... Semoga kandungan eida kali ni same kuat mcm kandungan eida yang pertama.. tapi kandungan eida kali ni agak terasa ckit la sebab dulu eida tak der sikit pun nak muntah atau pening..tapi kali ni ader terasa nak muntah2 tapi tak lah kuat sangat still under control..yang best nyer ape nak makan semua bleh telan..takder tolak2..temperature kali ni pun cepat naik...tapi cepat gak turun.
Tunggu kedatangan baby 2012...semoga semuanya berjalan lancar sepanjang kehamilan eida.. Mudah-mudahan puasa tahun ni pun eida dapat penuh..Insyaallah...Semoga segala-galanya kuat..
Adakah anakku kali ni serupa mcm abg nya??..muka ayah..atau pun akan ikut muka umi nya...hehehe tunggu lah tahun depan yer..insyaallah ikut muka umi..huhuhu tak kisah lah janji dier sempurna..cukup sifatnya..cukup akal fikirannya..sihat walafiat..eh..eh comel mcm umi dier..huahuahua nak jgak cakap..
Alhamdulillah juga, izzan tak banyak meragam..dier still macam biase..nak manje2..pastu sejak dua menjak ni dier pandai amik hati..wah terharu eida..mane taknyer bile marah jer.dier wat muke comel sambil pangil UMMI..UMMI pastu senyum-senyum..herm cair hati seorang ibu..
Nanti gambar kami berempat pula...huhuhu doakan yang terbaik ye kengkawan...

June 15, 2011

Kuang Asam..!!

Ni ngah marah ni ingat kan nak blog cite besday minggu lepas..last2 takder mood nak update pasal besday..tak pe kite postpon lagi.sebab komputer lembab giler nak masuk gambar pun tehembab2...pastu ni nak cite pasal kuang asam plak..tadi balik dari lunch tetibe rase cam nak naik lif ye lah selalu naik tangga jer..tetibe rindu plak nak naik lif (ceh padahal satu tingkat je pun)..dasar PEMALAS..hahaha..TING..!!! lif bukak..so eida ngan kak ati masuk lah sambil membebel2 tak cite sesape ntah yang kitorang bahan sambil gelak2..pastu TING...!!..dah sampai lift bukak je eida cecepat kuar sambil membebel2 pastu bukan nak tgk ader orang nak masuk ke tak main kuar jer..last2 kaki tersepak tembok kat pintu lif..mmg kuang asam tol ar lif ni bukan nak benti tepat2 kat pintu..bleh plak dier benti bawah ckit...sib baik tak tersadung..tapi sakit gak lah ibu jari kaki ni..sib baik tak berdarah..klu tak menangis lah eida..kuku tercabut..huhuhu...untuk sape2 yang gune kan lif tu lebih baik pasni gune tangga lagi selamat..klu nak naik lif gak pastikan dier benti di tempat yang betul..kalau tak???silap ari bulan bleh tersungkur depan lif...taik kentut ...tol..!!malu eida tadi tau..sib baik student ngah bercuti sekarang, klu tak kne plak ar eida ambik cuti malu selama seminggu..hahahaha eida dah start merepek..ok lah babai..

June 06, 2011

6 Jun 2011...24 years..huhuhu

Salam..hari ni hari yang paling bermakna buat eida..hari yang paling dinanti kan..hehehe..hari ni 6 JUN 2011 genap lah eida berusia 24 tahun.. Syukur Alhamdulillah ..Terima Kasih ya allah semoga kau memanjang kan lagi umur ku untuk mengharungi kehidupan yang penuh dengan keindahan ini..Thanks jua untuk My Lovely Hubby n My Little Boy...Love u so Much..Pada semua yang wish kat eida..Terima kasih ye korang..ingat jugak korang kat eida..sayang korang sangat2...mmmuuaahhh..(ceh..tetibe rase sangat hiba..)huhuhu

June 02, 2011

Jom kite start ber HEARTBEAT..

Salam..mari lah beramai2 menabung secara kecil-kecilan..sebenar nyer eida pun copy tutorial ni dari blog mama zharfan ..memula takmo join gak tapi disebab kan dari blog eida ni biar kosong jer lebih baik eida letakkan sesuatu bagi cantik ckit blog eida..bagi lah cantik ckit blog tu selain dapat menabung walaupun tak banyak tapi lame2 bleh jadi bukit kan..ok meh eida tolong ajar kan kat korang plak erk....

first2 kompomlah korang kne klik banner kat atas ni kan..pastu ikut tutorial kat bawah ni..jom kite mule skarang..klu tunggu lame2 nanti sape rugi??diri sendiri..huhuhu

2. klik ICON HEARTBEAT mcm gambar kat atas tu...

3.Klik kat CREATE ACCOUNT pastu isi maklumat yang diperlukan...

4. Masukkan Password Email Address then klik I Agree HeartBeat's Terms of service then klik continue
5.Then, pas create account klik join JOIN HB!AFFILIATE mcm kotak merah kat atas tu..
6.klik Online Application (mcm yang kat atas tu) pastu isi maklumat yang penting...
7.masukkan maklumat mengenai blog korang...
8.Pilih cara Pembayaran yang hendak dibuat kepada anda.....pastu klik continue
9.KLik My HB!Affiliate untuk mendapatkan kod iklan HB korang
10.klik Get a Code mcm kat atas tu...
11. Copy code yang korang dah pilih..pastu pg ke blog korang..
13.klik kat DESIGN...
14. klik kat Add a Gadget...
15. klik kat HTML/JavaScript pastu save ar..senang je kan..kan..kan..??
16.Last sekali korang Adjust la nak letak kat maner2 yang korang suke...
HABISSSS..!!!! cite pembelajaran kite untuk hari ini...jadi selamat berHeartBeat ye korang..jangan lupe klik2 kat kengkawan korang semua..ye la sekali korang klik dapat lah 4sen...klu berpuluh2 orang klik??..dah baper??kire lah sendiri...so marilah kite bersama2 menabung untuk mase hadapan..huhuhu sekian........

May 30, 2011

Izzan oh izzan

Salam isnin semua...selamat kembali bekerja..kepada sesiapa yang masih lagi bercuti tu selamat bercuti..harini ramai yangbercuti..mane taknyer kat ofis eida semua cuti tinggal eida sorang je..sangat lah boring tak der kawan nak bersembang nak bergaduh dan yang paling penting tak der kawan yang nak bergosip..hehehe..tapi tak per esok insyaallah bleh gosip2 erk..hari bukan eida nak kongsi kan kisah anak teruna eida yang makin lame makin membesar dan makin bijak..kan main banyak makin nye..hik3..ape yang umi ngan ayah dier buat dier mesti buat sekali..ape orang cakap pun dier mesti nak ikut..malam tadi nak tido dengar dululagu KALAU BERPACARAN..kan main dier joget siap nyanyi ikut hujung2 jerk..comel jerk Dier bab bergambar no 1..pantang sua kompom dier wat pose tiru cam umi dier..hehehe tak buat mcm maner dah anak beranak..kompom lah ader ckit ikut perangai umi,,takkan lah 100 persen nak ikut ayah je kan..hehehe erm ingat tak dulu eida ader post kan hobi hubby eida yang suke main helicopter kawalan jauh..??klu tak ingat klik cini video Ha sekarang hobi tu dah tumpah pada izzan.. siap hubby belikan heli yang kecik untuk izzan lagi.(selamat lah Heli ayah)..tapi ni bukan lah izzan sorang je main..umi dier pun tumpang sekaki..maklumlah mane leh anak yang kecik tu pandai tapi umi dier tak reti2 nak terbang kan heli tu.tercabar tau..hahaha..first time main habis satu rumah eida langgar..last2 hubby tolong ajar kan baru lah past..tu pun ckit2 la lom pro lagi..tapi izzan plak dier tak yah ajar..dier main tekan jerk..langar ape pun tak kisah..janji heli tu terbang,,klu tak terbang kompom lah heli tu kne baling..kat cini eida kne bersabar sebab klu dah semua dier langgar umah kompom2 lah jadi mcm dilanggar garuda..huhuhu tapi izzan wat tak kisah sume tu y ang dier tau nak terbang kan heli jerk..dah mcm budak besar eida tgk..sib baik lah ader heli kecik klu tak ranap lah heli ayah dier..huhuhu video Jom kite karok sesame..herm..piano ni bukan izzan main sorang ayah dier pun tumpang sekali..Piano ni masih selamat lagi..permainan lain dier dah rosakkan..tapi ni umi dier sempat selamatkan setiap kali dier nak rosakkan..alahai anakku..kang marah merajuk..nak taknak kne marah jugak..hehehe

May 25, 2011

aduhai tangan..

Salam..hehehe tajuk tak hengat..saje je bagi panas ckit..memandangkan dah terkena minyak panas mari kite panas kan lagi blog ni..huhuhu ahad minggu lepas eida pg tido umah ibu..maklumlah anak2 menantu semua ada..so ibu eida pun uli ar roti canai kesukaan menantu2 dier..kan main semangat lagi ibu uli kol 2 pagi lak tu..bile nak goreng roti canai tu kak long ngan eida la yang take over mentepek ngan menggoreng..nak kne goreng banyak kne ader 2 kuali..kuali eida minyak dah kan main panas akibat lambat letak roti canai..bile eida letak roti tu terlepas abis lah minyak tu tepercik kat lengan eida..alhamdulillah cume tangan je..tak terkena muke atau pun si kecik yang berlari2 kat dapur tu..nasib baik mase kne roti canai tinggal ckit je lagi nak goreng..ha ape lagi adik lah kne take over..huhuhu
Orang kate klu terkena minyak panas terus lah letak colgate..eida pun letak lah colgte bile dah kne tu..tapi still merah pastu menggelembung..alhamdulillah satu je yang teruk ckit..yang lain sume kecik2 jerk..tapi izzan asyik2 nak try picit jerk..
Tgk tangan tu..ada yang tanye eida ni elergik ubat ker??huhuhu..malu nak cakap kne minyak panas..mcm la baru first time masuk dapur..sib baik dah kawin..klu tak turun plak hantaran nanti..hik3
Izzan yang bijak..dier tgk tangan eida sambil cakap "Yannn...Ami..atit.."..pastu dier tiup2 tangan eida...comel tak anak i..hik3 geram rase nak geget je budak kecik ni...

Apam oh apam..

Salam.. arini eida nak cite pasal apam dot-dot..sebenar nyer eida buat apam ni dah lame tapi malas gile nak kongsi kat korang,,malas erk bukan kedekut..huhuhu resepi eida mintak kat kak liza..mmg senang gile nak wat..lagi seronok bile tgk apam tu warna warni.. INi name nyer orang tamak..hahaha dah la first time buat..terus2 buat 2 adunan..sebab tu banyak gile dapat sampai kan bleh dapat beratus2 apam..Disebab kan eida ni suke bagi kat jiran2..abis umah india kat kiri kanan eida bagi apam..pastu siap bungkus kan bagi mak kertua, ibu, mak sedara eida ada 4 rumah..bagi kak long ngan kakak ipar eida..hahaha cam ne bleh gambar kan tak banyak nyer apam yang eida buat..ha lupe plak ..siap bawak satu bekas untuk dibawa ke lawatan UTM skudai lagi..huhuhu klu korang nak tau eida buat apam ni dari kol 2 petang hingga lah kol 7 malam baru siap..mane tak lambat, tempat pengukus nye kecik tapi akibat tamak, banyak nak buat padan muke eida sendiri..huhuu pasni tobat dah, cukupla buat 1 adunan je dah la..hehehe ha lupe plak nak bagi tau..sebenarnye ni pun eida wat sempena nak meraikan hai ibu..kire eida bagi kat semua ibu2 je lah..hik3 banyak nau membebel tapi cite lom abis..cube tgk warna kat atas tu meriah gile kan??..saje je eida letak warna banyak2 sebab eida suke tgk bile dier dah masak semua apam tu nampak mcm comel gile..huhuhu INi mase first2 kukus..sebab dah lame sangat eida pans kan pengukus apam tu tak cantik..abis bulat2 permukaan apam tu..tapi kan dah kate first time so bleh dimaafkan lah..cube tgk huruf2 tu..niat kat hati nak tulis SELAMAT HARI IBU nak bagi kat mak mertua ngan ibu eida..last2 huruf tu mengembang cam tuan dier..hahaha terus cancel..pastu buat plak dot2..tapi eida ni kurang kesabaran..mane taknyer apam ni kecik gile eida gune paper cup yang paling kecik jerk..ala yang orang letak almond london tu ..itu pun lebihan untuk kuih raya tahun lepas..tak perasan plak paper cup tu kecik..nak tak nak terpaksa lah eida guna gak..malas nak bawak kereta pg kedai beli paper cup yang besar..huhuhu mmg azab lah nak menghabiskan nya.. Ni dah last2..sambil kukus eida buat paip kan kat paper cup..pastu baru masukkan dalam acuan sebelum kukus..tapi cantik gak zig zag ni kan..ni untuk orang yang dah malas nak tunggu..huhuhu lotih kaki tak duduk2..sebab eida ni jenis klu keje duduk2 ni kompom lah malas nak bangun balik.. Eida lupe nak amik gambar yang comel2..ini yang tak bape nak comel..tapi takpe lah lain kali bleh buat comel2 lagi..huhuhu eida pun lupe nak ambik gambar bekas2 yang eida bagi kat jiran ada 9 bekas semuanya..hik3..untung lah sape berjiran ngan eida..huhuhu bleh bangga ckit..
Related Posts with Thumbnails

my anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Ariff Izzan Bin Mohd Asyraf

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Our second baby..

Lilypie Maternity tickers