Tengkiu So Much..!! MMuuahh..

September 11, 2012

keletah anak2

video















keletah anak2..aduhai abg Izzan..naper comel sangat nih...

Keluarga Bahagia... =-)

 
Salam...
lama betul rasanyer tak menghupdate blog..tetibe rindu plak kat blog..maklumlah nak kongsi agenda terbaru kat u all...
 
yeay cantik dah gambar FAMILY EIDA...baru cukup korum...dulu berdua lebih baik, kini berempat bertambah baik.....Alhamdulillah...
 
 
 
Anak dara eida ngan mak sedara dier...pantang Nia bangun, hilang saja nia...mmg 24 jam Nia dilarikan mak sedara dier ni..time Nia tdo jer baru dier serahkan pada eida...BEST tak??..hehehe umi dier bleh berehat ckittt...
 
 
depan kamera mmg pandai beraksi...ikut eida kot..hik3 
 
Seronok ada anak girl ni..macam2 aksesori bleh pakai..tapi tak bermaksud anak lelaki tak best...anak lelaki pun seronok jugak..mcm2 jenis senapang ada kat umah..huhuhu 
Posing time....
 
Bile eida tgk gambar ni..rase mcm muke anak eida same jer...dua2 ikut muka ayah dier..tapi ader ckp yang girl ikut muka eida...tak kisah lah ikut muke sape pun..janji anak eida sihat dan menjadi anak yang soleh & solehah,insyaallah...

June 15, 2012

Rindu nya insan ini.....

25 April 2012 (rabu)..perginya seorang insan yang ku sayang..ini lah kali pertama terjadi dalam hidup ku..Allah s.w.t sangat sayang kan nya semoga dirimu ditempat kan didalam golongan orang2 yang beriman...
 
Al-Fatihah..Semoga PAKTEH tenang di sana...Eida rindukan PAKTEH..tiada lagi kedengan suara pakteh..celoteh pakteh...eida rindu kan semua tu...klu eida rindukan pakteh eida sedekah Al-Fatihah untuk pakteh...klu eida teringat pakteh..eida dail no pakteh walau pun eida tau bukan lagi pak teh yang menjawabnya...tapi masih terngiang-ngiang lagi suara pakteh...
Semua kenangan kite eida akan pahat kan dalam memori eida..eida akan ceitakan kebaikan pakteh pada cucu2 pakteh...walaupun sekejap je diorang kenal atok diorang eida akan tunjuk kan gambar2 pakteh pada diorang... 

Eida takkan lupekan pakteh selama-lama nya..tiada lagi jumpa pakteh waktu breakfast kat kedai roti canai yang selalu kite jumpe..Rindu pakteh..Rindu sangat2.....Al-Fatihah....

Aktiviti cuti kecemasan...

Salam...
14 jun 2012..(rabu)...cuti kecemasan sebab mak mertua nak pg check up..so eida kne lah cuti memandang kan mak dik tak reti nak uruskan si kecik..tak berani katenyer nak mandikan atau cebokkan...takpelah cuti jela memandangkan cuti eida pun banyak lagi...jadi dah cuti tu kne lah masak... 
last week balik sungkai perak...kat sane mak sedara suami masak nenas+ udang masak lemak cili api..pes time la kire nya nak merasa sebab sebelum ni mmg tak makan klu buah2an buat lauk...bile dah rase tu baru lah menyesal nape lahselame ni tak makan..sebab kan main sedap lagi..huhu ape lagi semalam teringat2 tu yang try masak kat umah..Pergh..!!..mmg terangkat lah...kasi cili lebih ckit maklumlah eida ni makan kne pedas2...huhu...tambah plak broccoli masak ngan sosej...mmg terbaik dari ladang ar......dah alang2 rajin siap buat bubur pulut hitam lagi..time rajin lah ni nak buat..klu tak alamat beli je lah..
Donut comel...ade yang jadi ader yang tak...lawak jerk...rase dah ok tapi rupe tu ader mcm2 bentuk..ader bulat ader lonjong ader yang lubang tak bape nak lubang..tak kisah la janji habis kire ok lah tu..huhu (dah lame tak buat mcm tu la jadinyer..)
Lauk bagi menambah kan berat badan..pasni kne diet balik...hehehe
Malam plak aktiviti mengopek durian untuk dibuat tempoyak...sebenarnyer durian tu manis..tapi mak mertua eida cakap dier nak bekukan kan untuk puasa nanti..herm eida tak la makan tempoyak ni...last makan mase pregnant aritu..mengidam kot pastu dah tak mau masuk dah...incik hubby mmg peminat setia tempoyak..pernah dulu eida belajar nak msk tempoyak untuk hubby..tapi tak menjadi sebab eida tambah gula banyak sgt...ye lah tempoyak kan masam..hehehe..pastu dah takbuat dah...klu dier nk makan tempoyak kne balik umah mak mertua la jawabnyer... ;-)

Happy 25th Besday...

Salam...
Rase nyer baru je sambut besday yang ke 24 tup..tup dah masuk 25 tahun..tambah lagi setahun umur ku...alhamdulillah masih lagi diizinkan bernafas dimuka bumi ni...walaupun sebenarnya dah lambat nak wish kat diri sendiri....tapi nak wish gak....HAPPY 25th BESDAY WAHEEDAH....
6 jun 2012.....25tahun sudahhhh......
Time kasih kat family sebab ingat besday eida...walaupun hanya dengan sebiji kek ia amat2 lah bermakna...time kasih banyak2...SAYANG U ALL...
Lagi bermakna dengan kehadiran sepasang buah hati pengarang jantung kami....ini lah hadiah yang tak boleh dicari di tempat lain...hadiah yang sangat2 bermakna...ini lah nyawaku.. 
Time kasih syg kerana menjadi suami dan ayah yang terbaik untuk keluarga kecil kite...susah dan senang bersama...semoga ia berkekalan hingga hujung nyawa...ini lah hadiah yang allah s.w.t berikan padaku..Alhamdulillah....

*tetibe touching plak..huhuhu

June 11, 2012

Jalan2 hujung minggu

Salam,,,
Cuti sekolah dah abis..mcm maner cuti korang??..eida mcm biase je habis kan waktu bersama keluarga..setiap hari pun bersama keluarga gak..cume kali ni pg jauh ckit la dari biase..selalu jalan2 sekitar KL je...tapi kali ni bawak anak2 menikmati udara sejuk kat Bukit Tinggi ngan Genting Highland...
Sebelum ni pernak gak naik bukit tinggi tapi mase tu bujang la..dok sane sebab abang ipar bukak cafe kat sane..skang dah 9 tahun berlalu...bile naik aritu banyak dah berubah..dulu masuk tak kene duit..skang dah kne duit..pastu jalan bapak ar jauh giler..abis semua lemak2 turun..huhuhu lebih kurang 1km ar kitorang jalan kaki...(pergi dan balik)...dengan menolak Nia lagi..kejar abg lagi..abg Izzan plak kan main suke giler berlari2 naik bukit..dier tak tau ayah ngan umi dier kan main susah nak mendaki..huhuhu kire turun gak lah jugak lemak2 yang ada..tak kilo pun 500g pun ok gak lah..hahaha.. 
Nia takmo dok dalam stroller...so umi la kne dukung..ayah plak kne jage izzan..herm..mase naik bukit tinggi ni jam dah tunjukkan pukul 6.30ptg..kitorang terpaksa cepat2 sebab nak naik genting plak..naik genting kol 9 malam..so tak sempat2 main2 ke ape..takpe lah janji dapat jalan2..lain kali bleh pg awal ckit sebab nak main permainan kat genting tu..sampai je kat genting kabus Ya Allah sejuk giler sampai kan Nia pun menangis sebab sejuk giler..dah selimutkan dier pun still nangis..so eida lepak dalam kete je la..ayah ngan abg je menikmati kabus bukit tu..huhuhu sedih nyer..tapi Alhamdulillah kitorang cepat gerak balik...disebab kan time tu ujan dah menitik2 bile nak gerak balik tu plak jalan dah tak nampak langsung ..siap ader ribut lagi..Ya Allah dalam hati hanya tuhan je tau..nak nangis rase nye...memandang kan time tu bawak anak2..kire klu terjadi ape2 eida sorang eida reda lagi..tapi ni ader anak2 tu yang takut sangat2..menangis eida dibuat nya...suami plak sruh selawat banyak2...berdoa banyak2..pasni klu nak naik malam lagi mintak ampun lah..takmo eida..suami ajak tido je kat genting tu..tapi eida takmo sebab dah takut sangat sampai kan eida terpaksa pelok abg izzan pastu pegang suami sepanjang perjalanan..punye lah takut,..dah tengah bukit pulak ader xcident..aduiii bertambah lagi takut...last2 kitorang selamat gak sampai...sejam setengah gak lah nak turun..perlahan2 suami bawak kete..tu pun follow bas yang lampu dier tinggi so nampak ckit cahaya lampu bas tu...Alhamdulillah Allah masih panjang kan lagi umur kami anak beranak..pasni takmo naik genting lagi...TAUBATTTT.....

May 21, 2012

Puteri Kami

Assalammualaikum
....lame tak updated blog gara2 mood yang tak menentu, sampai tak tau mcm maner nak updated disebab kan semua dah baru..hahaha nampak sangat mmg tak jenguk langsung blog ni..huhuhu kesian kau blog..sob..sob..sob..(blog nangisss)..oh ok lupe plak nak memperkenalkan puteri ASYEIDA yang dilahirkan pada 23 FEBRUARI 2012...Alhamdulillah kami dikurniakan seorang puteri yang diberi nama NUR HANANIA HUMAIRA BTE MOHD ASYRAF
NIA (panggilan manja) dilahirkan di HOSPITAL SERDANG..yang best nya masa nak lahirkan Nia mmg tak de langsung rase sakit..ALHAMDULILLAH...dua-dua anak tak sakit..pengalaman bersalin ARIFF IZZAN same je ngan NUR HANANIA..(sakit nak tahan kencing je)
Nia dah 3 bulan..(umi baru masuk kje)..huhuhu mcm malas nak masuk keje maklumlah dah lame terperap kat umah jadi surirumah jage anak2..tu yang liat nak masuk kje..ape lagi nak tinggal kan si kecik ngan si abg..aduhaiii bercinta rasenye..tapi nak buat mcm maner terpaksa jugak lah tinggalkan..nasib baik lah mase cuti dah ajar2 kan ckit Nia minum susu botol..so tak la kelam kabut eida nak balik tghr..so skang balik keje mmg terus cari Nia terus bagi BF..Alhamdulillah dier tak meragam...Nia skang dah 5.4kg..(montel sudaaa)...dah pandai nak memain..borak2 bahasa baby ngan abg..abg plak melayan adik walaupun tak paham ape yang adik cakap..huhuhu comel kan??
Ini lah permata hati ASYEIDA...Syukur Alhamdulillah dengan kurniaanmu Ya Allah...seronok ada anak-anak yang makin membesar..balik keje tgk anak hilang semua penat...lebih2 lagi dengan celoteh abg...nampak eida ngan hubby balik je si abg datang peluk sambil cakap 'Abang lindu kat umi ngan ayah'..hehe comel sangat..sayang arif & Nia..Semoga anak2 ku menjadi soleh & solehah..umi & ayah sayang kamu berdua..
Related Posts with Thumbnails

my anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Ariff Izzan Bin Mohd Asyraf

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Our second baby..

Lilypie Maternity tickers