Tengkiu So Much..!! MMuuahh..

May 30, 2011

Izzan oh izzan

Salam isnin semua...selamat kembali bekerja..kepada sesiapa yang masih lagi bercuti tu selamat bercuti..harini ramai yangbercuti..mane taknyer kat ofis eida semua cuti tinggal eida sorang je..sangat lah boring tak der kawan nak bersembang nak bergaduh dan yang paling penting tak der kawan yang nak bergosip..hehehe..tapi tak per esok insyaallah bleh gosip2 erk..hari bukan eida nak kongsi kan kisah anak teruna eida yang makin lame makin membesar dan makin bijak..kan main banyak makin nye..hik3..ape yang umi ngan ayah dier buat dier mesti buat sekali..ape orang cakap pun dier mesti nak ikut..malam tadi nak tido dengar dululagu KALAU BERPACARAN..kan main dier joget siap nyanyi ikut hujung2 jerk..comel jerk Dier bab bergambar no 1..pantang sua kompom dier wat pose tiru cam umi dier..hehehe tak buat mcm maner dah anak beranak..kompom lah ader ckit ikut perangai umi,,takkan lah 100 persen nak ikut ayah je kan..hehehe erm ingat tak dulu eida ader post kan hobi hubby eida yang suke main helicopter kawalan jauh..??klu tak ingat klik cini video Ha sekarang hobi tu dah tumpah pada izzan.. siap hubby belikan heli yang kecik untuk izzan lagi.(selamat lah Heli ayah)..tapi ni bukan lah izzan sorang je main..umi dier pun tumpang sekaki..maklumlah mane leh anak yang kecik tu pandai tapi umi dier tak reti2 nak terbang kan heli tu.tercabar tau..hahaha..first time main habis satu rumah eida langgar..last2 hubby tolong ajar kan baru lah past..tu pun ckit2 la lom pro lagi..tapi izzan plak dier tak yah ajar..dier main tekan jerk..langar ape pun tak kisah..janji heli tu terbang,,klu tak terbang kompom lah heli tu kne baling..kat cini eida kne bersabar sebab klu dah semua dier langgar umah kompom2 lah jadi mcm dilanggar garuda..huhuhu tapi izzan wat tak kisah sume tu y ang dier tau nak terbang kan heli jerk..dah mcm budak besar eida tgk..sib baik lah ader heli kecik klu tak ranap lah heli ayah dier..huhuhu video Jom kite karok sesame..herm..piano ni bukan izzan main sorang ayah dier pun tumpang sekali..Piano ni masih selamat lagi..permainan lain dier dah rosakkan..tapi ni umi dier sempat selamatkan setiap kali dier nak rosakkan..alahai anakku..kang marah merajuk..nak taknak kne marah jugak..hehehe

May 25, 2011

aduhai tangan..

Salam..hehehe tajuk tak hengat..saje je bagi panas ckit..memandangkan dah terkena minyak panas mari kite panas kan lagi blog ni..huhuhu ahad minggu lepas eida pg tido umah ibu..maklumlah anak2 menantu semua ada..so ibu eida pun uli ar roti canai kesukaan menantu2 dier..kan main semangat lagi ibu uli kol 2 pagi lak tu..bile nak goreng roti canai tu kak long ngan eida la yang take over mentepek ngan menggoreng..nak kne goreng banyak kne ader 2 kuali..kuali eida minyak dah kan main panas akibat lambat letak roti canai..bile eida letak roti tu terlepas abis lah minyak tu tepercik kat lengan eida..alhamdulillah cume tangan je..tak terkena muke atau pun si kecik yang berlari2 kat dapur tu..nasib baik mase kne roti canai tinggal ckit je lagi nak goreng..ha ape lagi adik lah kne take over..huhuhu
Orang kate klu terkena minyak panas terus lah letak colgate..eida pun letak lah colgte bile dah kne tu..tapi still merah pastu menggelembung..alhamdulillah satu je yang teruk ckit..yang lain sume kecik2 jerk..tapi izzan asyik2 nak try picit jerk..
Tgk tangan tu..ada yang tanye eida ni elergik ubat ker??huhuhu..malu nak cakap kne minyak panas..mcm la baru first time masuk dapur..sib baik dah kawin..klu tak turun plak hantaran nanti..hik3
Izzan yang bijak..dier tgk tangan eida sambil cakap "Yannn...Ami..atit.."..pastu dier tiup2 tangan eida...comel tak anak i..hik3 geram rase nak geget je budak kecik ni...

Apam oh apam..

Salam.. arini eida nak cite pasal apam dot-dot..sebenar nyer eida buat apam ni dah lame tapi malas gile nak kongsi kat korang,,malas erk bukan kedekut..huhuhu resepi eida mintak kat kak liza..mmg senang gile nak wat..lagi seronok bile tgk apam tu warna warni.. INi name nyer orang tamak..hahaha dah la first time buat..terus2 buat 2 adunan..sebab tu banyak gile dapat sampai kan bleh dapat beratus2 apam..Disebab kan eida ni suke bagi kat jiran2..abis umah india kat kiri kanan eida bagi apam..pastu siap bungkus kan bagi mak kertua, ibu, mak sedara eida ada 4 rumah..bagi kak long ngan kakak ipar eida..hahaha cam ne bleh gambar kan tak banyak nyer apam yang eida buat..ha lupe plak ..siap bawak satu bekas untuk dibawa ke lawatan UTM skudai lagi..huhuhu klu korang nak tau eida buat apam ni dari kol 2 petang hingga lah kol 7 malam baru siap..mane tak lambat, tempat pengukus nye kecik tapi akibat tamak, banyak nak buat padan muke eida sendiri..huhuu pasni tobat dah, cukupla buat 1 adunan je dah la..hehehe ha lupe plak nak bagi tau..sebenarnye ni pun eida wat sempena nak meraikan hai ibu..kire eida bagi kat semua ibu2 je lah..hik3 banyak nau membebel tapi cite lom abis..cube tgk warna kat atas tu meriah gile kan??..saje je eida letak warna banyak2 sebab eida suke tgk bile dier dah masak semua apam tu nampak mcm comel gile..huhuhu INi mase first2 kukus..sebab dah lame sangat eida pans kan pengukus apam tu tak cantik..abis bulat2 permukaan apam tu..tapi kan dah kate first time so bleh dimaafkan lah..cube tgk huruf2 tu..niat kat hati nak tulis SELAMAT HARI IBU nak bagi kat mak mertua ngan ibu eida..last2 huruf tu mengembang cam tuan dier..hahaha terus cancel..pastu buat plak dot2..tapi eida ni kurang kesabaran..mane taknyer apam ni kecik gile eida gune paper cup yang paling kecik jerk..ala yang orang letak almond london tu ..itu pun lebihan untuk kuih raya tahun lepas..tak perasan plak paper cup tu kecik..nak tak nak terpaksa lah eida guna gak..malas nak bawak kereta pg kedai beli paper cup yang besar..huhuhu mmg azab lah nak menghabiskan nya.. Ni dah last2..sambil kukus eida buat paip kan kat paper cup..pastu baru masukkan dalam acuan sebelum kukus..tapi cantik gak zig zag ni kan..ni untuk orang yang dah malas nak tunggu..huhuhu lotih kaki tak duduk2..sebab eida ni jenis klu keje duduk2 ni kompom lah malas nak bangun balik.. Eida lupe nak amik gambar yang comel2..ini yang tak bape nak comel..tapi takpe lah lain kali bleh buat comel2 lagi..huhuhu eida pun lupe nak ambik gambar bekas2 yang eida bagi kat jiran ada 9 bekas semuanya..hik3..untung lah sape berjiran ngan eida..huhuhu bleh bangga ckit..

May 20, 2011

Lawatan ke UTM Skudai

Salam...lame tak berkumandang..rindu plak kat blog..bukan takmo update tapi tetime nak update tenet ni gile..upload gambar pun tak bleh, tu yang hilang mood kejap..kejap ker??hahaha sebulan gak mood tu hilang tapi arini mood tu kembali lagi memandang kan budak opis eida baru buat blog..pastu sruh plak eida tolong ckit2..jadi dah bukak tu terus kan je lah..arini tak der lah cite best pun cume nak kongsi cite minggu lepas kitorang ader lawatan ke UTM Skudai..sambil menyelam sambil minum air la kan..cuci mate jap ye...jom turun bawah lagi...
Baru pas check in kat Hotel Seri Malaysia...kitorang terus pg Dangga Bay..memandangkan Dangga Bay tengah renovation so kitorang pg erm...eida pun tak tau ape name dier..tapi ader banyak permainan macam kat fun fair tu..huhuhu ..tapi siang-siang pun beroperasi gak..ketapi kat atas tu bleh jalan tau..ingat jalan malam jerk..rupe nyer tak..
Comel tak??..sume budget nak lompat..tapi eida sibuk membebel2 lagi..last2 eida tak pat lompat..hik3..agak kecewa..tapi tak pe..yang lompat paling tinggi tu eida lah ajar..hehehe..diorang ni PENIRU..!!..(ceceh..ayat dengki..)hik3
Sume budget post kat Australia....ngan kapal2 kat belakang tu..dah same..kire ok lah tu..
Pelik tak gambar ni??yang 3 orang kat belakang tu tak tau ape motif dier tunjuk2..dahla terlebih pusing..herm
Eida suke gambar ni..sume comel2..Cute miut..
Gambar ni i suke..sangat2..sangat..dan sangat..sume bebudak JSB sangat lah happy..
Peneman eida dalam bas..dah la space dier ambik banyak..memandangkan dier pregnant tak pe eida redha..tapi mulut mmg tak bleh diam..pok cet..eh silap...pok pet..pot pet je..sampai mate pun tak bleh lelap selagi dier tak lelap..nak taknak layan je la..kang kne halau plak,,hik3
Hehe..taknak cite la..mari turun lagi..
Kenangan di Dangga Bay..Insyaallah ader rezeki bleh pg lagi..tapi tunggu dah siap renovation la..
Time tunggu dinner..hehehe teringat BURGER ROYAL .. dah kate lawatan ke UTM..maka harus lah posing kat UTM plak..memanjang je muke2 ni..cam tau je lensa kamera tu nak disuakan..mmg pro lah sume ni..kameramen takyah panggil..otomatik sume melekat siap posing..hehehe
Akhir lawatan..sebelum ke kayu hitam..ader kisah disebalik nya..hehehe nanti kite cite lagi..tatatititutu..
Related Posts with Thumbnails

my anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Ariff Izzan Bin Mohd Asyraf

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Our second baby..

Lilypie Maternity tickers