Tengkiu So Much..!! MMuuahh..

September 22, 2010

Aktiviti raya DI Taman Buaya Melaka....

Salam....
Bersua kembali setelah sekian lamer tidak berblog..hari ni macam rajin ckit nak berceloteh dipagi hari..huhuhu maklumlah perot dah kenyang so minda pun cergas..tapi gambar ni dah lamer eida simpan kat draf..sebab tak der mase nak mengarang..tapi hari ni rasa macam nak kuar kan jerk..sebab cam semak kat draf tu..klu simpan lamer2 takut basi pastu berulat lagi..hahahahaha
Pes2 bergambar le dulu..itu dah semestinyer...sib baik lah camera kat klinik ..klu tak lagi nak termuntah tgk gambar kitorang memacam pose ader..hehehe
Ni le aktiviti eida..orang pg beraya eida ngan anak2 eh silap plak..(cam banyak anak plak..hehehe)..eida anak beranak pg bercuti..huhuhu maklumlah nak balik melaka pun takder mase sebab incik hubby kan kne study so ni la tetime nak berjalan sakan...beraya tolak tepi le jawab nyer........
kitorang anak beranak pg Taman Buaya..maklumlah eida ni name jer orang melaka tapi belum pernah lagi masuk taman buaya tu..so kebetulan ader plak mase terluang, eida pun ajak lah incik hubby pg..konon nyer nak tunjukkan kat Izzan camner rupe buaya....hahaha padahal umi dier pun teruje nak tgk buaya tuh cume takmo tunjuk sangat jerk..hihihi... Tgk si kecik kan main lagi suke tgk buaya tu...buaya tu besar dari dier..ader yang siap bukak mulut lagi bile tgk kitorang ...eeee tak dapat nak bayang kan mcm maner klu tetibe buaya tu terlepas..mau dier sekali telan jer kitorang..maner taknyer badan dier lebih besar dari eida ngan hubby...herm...sebenar nyer ader banyak lagi gambar tapi ckit2 cukup lah..nanti korang muak plak tgk,,hehehe
Ni gambar sebelum pg TAMAN BUAYA MELAKA..bawak sikecik jalan2 naik beskal tua atok dulu..heehehe..Izzan suke gile dok dalam tu...siap babai2 lagi..tapi time nampak je kambing mengembek dier tak tentu hala dah nak terjun sebab takut..hahaha maklumlah kat kajang maner ader kambing2 tu..so dier tak tau lah ape ke binatang tu..herm..alahai anakku..banyak binatang nek kne ajau ni,,klu tak sume dier takut nanti..sib baik lah dier tak takut ayam..kat kampung klu ayam berkokok jer dengan dier2 pun berkokok sekali..hehehe budak2 cepat tangkap ape yang orang buat...so pas ni kne lah jage tatasusila..klu tak nanti macam maner nak tunjukkan yang terbaik untuk anak...herm video
Ok lah ...nanti eida sambung cite lagi,,sebenar nyer banyak lagi eida nak cite tapi nanti2 lah sebab klu semua eida cite nanti dah takder benda nak kongsi kat korang lagi..huhuhu ..ok lah korang layan je video tu...nanti klu korang balik kampung cube le try test,,tapi klu rase bakul korang tak baper nak utuh..(betul ke ayat tu??huhu)baik jangan klu tak silap hari bulan ngan korang2 masuk bendang..hehehe ok lah tatatititutu...
*Anak eida dah pandai merajuk tau...skang dier tau cakap ayah, atok, mamam, tapi dier lom lagi pandai panggil umi...(sangat sedih.,,, (-_-)...)

Selamat HAri Raya

Salam...
rasanya masih belum terlambat lagi untuk eida sekeluarga mengucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN pada semua umat islam dimuka bumi ini..tak kira dimana jua anda berada..
Macam mana hari raya korang??beraya kat kg maner tahun ni??hehehe eida tahun ni beraya kat kampung suami di sungkai perak..herm raya tahun ni seronok sekali sebab anak eida dah setahun so tak payah lah susah2 nak kendong je dier sebab dier dah pandai jalan sendiri siap berlari2 lagi..tahun ni tahun ketiga eida beraya bersama suami dan tahun kedua eida beraya ngan anak..korang plak??..Baju raya kitorang tahun ni purple sebab cam nak try pakai baju yang terang2..hahaha sebab selalu pakai baju yang ala2 warna soft jerk..kali ni biau nampak garang ckit...hehehe tapi yang penting baju si kecik dulu sebab baju budak2 ni warna terhad..dah ada baju dier baju cari baju eida ngan suami plak..agak payah lah ckit tapi sib baik eida dah wat persiapan awal2 ramadan lagi.
Eida beraya kat sungkai sampai raya ketiga jer pastu terus balik kampung eida plak kat melaka..Jauh perjalanan kitorang..tapi tak per sebab seronok bleh kumpul duit raya untuk anak..hehehe umi nyer bleh berjalan2 dan bershopping2 kat melaka tu...maklumlah kat sungkai tak der shopping compleks pun yang ada hanya lah sungai..bile boring je terjun sungai..dengan izzan2 sekali terjun..sib baik mood umi dier tak bagus sangat klu tak memang umi dier pun terjun sekali..hehehe
Dah macam panglima melayu plak..tu samping tau bukan kain..hehehe..maklumlah beli main sebat jerk sebab time tu izzan dah lena so nak try pakai kan takut dier terjaga plak jadi sebat je lah..sib baik lah tak terlalu labuh..klu tak kne lah eida meng oter sendiri...herm..raya tahun ni mmg sangat2 lah meriah mane tak nyer ayah sedara suami eida buat meriam buluh sendiri..malam raya tu mmg berdentam dentum lah berlawan2 meriam siapa paling kuat..best sangat...balik melaka dah tak der mercun2 lagi..sebab kitorang ader program lain bersama adik beradik yang lain..nak tau ape program kitorang???nanti kan episod akan datang..Waaahhhhhh gitu..hehehe..tatatititutu...

September 03, 2010

Kuih Raya 2010...

salam ramadah yang ke-24....
..pejam celik..pejam celik kejap jerk dah 24 hari umat islam berpuasa, rasa macam sekejap je puasa tahun ni.. tup..tup dah nak raya next week..Yeay..yeay..
Raya tahun ni kire bersejarah sebab tahun ni eida bertungus lumus nak menyediakan kuih hasil daripada air tangan sendiri..takmo beli2 lagi..walau pun ader anak kecik yang cibuk mengemas dapur kluarkan periuk belanga..tapi eida still bleh menyedikan 6 jenis kuih untuk lebaran tahun ni..PERGH..!!..macam tak percaya plak yang eida bleh buat berbekal kan buku2 resepi yang eida borong sejak kebelakangan ni...hehehe so jom kite layan kuih2 eida tahun ni..hahaha pecah rekod le sebab selama 23 tahun beraya tak penah pun nak buat semua kuih sendiri..paling2 pun sejenis dua jer yang buat yang lain beli,,tapi tahun ni kuih beli tak dibenar kan masuk ke rumah..ecehcehceh..hehehe
Antara proses2 untuk membuat kuih...sehari 2 jenis...huhuhu tgk tu siap buku resepi sekolah atas meja sekali..herm..maklumlah baru nak refresh balik resepi2 yang dedulu blaja...
Coklat BAdam Erm ni kuih eida yang paling senang tapi kos paling tinggi dari biskut lain sebab dier 100% badam ngan coklat jerk..huhuhu kopak kapik lah eida..tapi tak per setahun sekali untuk tetamu yang datang..bukan selalu punnn..huhuhu.. Biskut Nestum....
Erm biskut ni eida pun tak tau name dier..main hentam jerk.hehehe
Biskut Dam
..yeay..ni mmg teror lah sebab selalu raya mesti buat nyer...paling senang..i Loike...sape nak bleh order tahun depan..tapi 10 tahun lagi insyaallah dapat..insyaallah tau tak janji..hahahaha
Biskut Coklat Chip
..hasil daripada fikiran sendiri..main masuk2 jerk..nasib baik jadi..rangup tak yah cakap ler..marvellouse tau..sape nak datang umah erk..
Almond London
...Ni kuih yang terakhir eida buat semalam kire ni last kopek lah..pastu tutup oven segala untuk prepare barang2 yang nak bawak balik kampung plak..Amacam hebat tak??hehehe angkat bakul sendiri..herm...takpe hubby eida dah puji hebat so eida tak la mintak pujian dari korang..hehehe hubby eida cakap pas ni bleh bukak kedai kuih plak..herm tak der makne nyer..sebab eida malas nak buat kuih banyak2..tapi insyaallah klu izzan dah pandai nak menolong nanti ape salah nyer buat untuk sedara mara plak..huhuhu
Ok lah sampai cini jer..nanti eida update lagi..maklumlah pose2 ni tak bleh banyak cite sangat nanti penat..huhuhu tatatititutu.. sebelom terlambat eida nak mengucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN pada semua umat islam di muka bumi ini..
Related Posts with Thumbnails

my anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Ariff Izzan Bin Mohd Asyraf

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Our second baby..

Lilypie Maternity tickers