Tengkiu So Much..!! MMuuahh..

September 11, 2012

keletah anak2

video















keletah anak2..aduhai abg Izzan..naper comel sangat nih...

Keluarga Bahagia... =-)

 
Salam...
lama betul rasanyer tak menghupdate blog..tetibe rindu plak kat blog..maklumlah nak kongsi agenda terbaru kat u all...
 
yeay cantik dah gambar FAMILY EIDA...baru cukup korum...dulu berdua lebih baik, kini berempat bertambah baik.....Alhamdulillah...
 
 
 
Anak dara eida ngan mak sedara dier...pantang Nia bangun, hilang saja nia...mmg 24 jam Nia dilarikan mak sedara dier ni..time Nia tdo jer baru dier serahkan pada eida...BEST tak??..hehehe umi dier bleh berehat ckittt...
 
 
depan kamera mmg pandai beraksi...ikut eida kot..hik3 
 
Seronok ada anak girl ni..macam2 aksesori bleh pakai..tapi tak bermaksud anak lelaki tak best...anak lelaki pun seronok jugak..mcm2 jenis senapang ada kat umah..huhuhu 
Posing time....
 
Bile eida tgk gambar ni..rase mcm muke anak eida same jer...dua2 ikut muka ayah dier..tapi ader ckp yang girl ikut muka eida...tak kisah lah ikut muke sape pun..janji anak eida sihat dan menjadi anak yang soleh & solehah,insyaallah...

June 15, 2012

Rindu nya insan ini.....

25 April 2012 (rabu)..perginya seorang insan yang ku sayang..ini lah kali pertama terjadi dalam hidup ku..Allah s.w.t sangat sayang kan nya semoga dirimu ditempat kan didalam golongan orang2 yang beriman...
 
Al-Fatihah..Semoga PAKTEH tenang di sana...Eida rindukan PAKTEH..tiada lagi kedengan suara pakteh..celoteh pakteh...eida rindu kan semua tu...klu eida rindukan pakteh eida sedekah Al-Fatihah untuk pakteh...klu eida teringat pakteh..eida dail no pakteh walau pun eida tau bukan lagi pak teh yang menjawabnya...tapi masih terngiang-ngiang lagi suara pakteh...
Semua kenangan kite eida akan pahat kan dalam memori eida..eida akan ceitakan kebaikan pakteh pada cucu2 pakteh...walaupun sekejap je diorang kenal atok diorang eida akan tunjuk kan gambar2 pakteh pada diorang... 

Eida takkan lupekan pakteh selama-lama nya..tiada lagi jumpa pakteh waktu breakfast kat kedai roti canai yang selalu kite jumpe..Rindu pakteh..Rindu sangat2.....Al-Fatihah....

Aktiviti cuti kecemasan...

Salam...
14 jun 2012..(rabu)...cuti kecemasan sebab mak mertua nak pg check up..so eida kne lah cuti memandang kan mak dik tak reti nak uruskan si kecik..tak berani katenyer nak mandikan atau cebokkan...takpelah cuti jela memandangkan cuti eida pun banyak lagi...jadi dah cuti tu kne lah masak... 
last week balik sungkai perak...kat sane mak sedara suami masak nenas+ udang masak lemak cili api..pes time la kire nya nak merasa sebab sebelum ni mmg tak makan klu buah2an buat lauk...bile dah rase tu baru lah menyesal nape lahselame ni tak makan..sebab kan main sedap lagi..huhu ape lagi semalam teringat2 tu yang try masak kat umah..Pergh..!!..mmg terangkat lah...kasi cili lebih ckit maklumlah eida ni makan kne pedas2...huhu...tambah plak broccoli masak ngan sosej...mmg terbaik dari ladang ar......dah alang2 rajin siap buat bubur pulut hitam lagi..time rajin lah ni nak buat..klu tak alamat beli je lah..
Donut comel...ade yang jadi ader yang tak...lawak jerk...rase dah ok tapi rupe tu ader mcm2 bentuk..ader bulat ader lonjong ader yang lubang tak bape nak lubang..tak kisah la janji habis kire ok lah tu..huhu (dah lame tak buat mcm tu la jadinyer..)
Lauk bagi menambah kan berat badan..pasni kne diet balik...hehehe
Malam plak aktiviti mengopek durian untuk dibuat tempoyak...sebenarnyer durian tu manis..tapi mak mertua eida cakap dier nak bekukan kan untuk puasa nanti..herm eida tak la makan tempoyak ni...last makan mase pregnant aritu..mengidam kot pastu dah tak mau masuk dah...incik hubby mmg peminat setia tempoyak..pernah dulu eida belajar nak msk tempoyak untuk hubby..tapi tak menjadi sebab eida tambah gula banyak sgt...ye lah tempoyak kan masam..hehehe..pastu dah takbuat dah...klu dier nk makan tempoyak kne balik umah mak mertua la jawabnyer... ;-)
Related Posts with Thumbnails

my anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Ariff Izzan Bin Mohd Asyraf

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Our second baby..

Lilypie Maternity tickers