Tengkiu So Much..!! MMuuahh..

June 30, 2010

Eida dah montel..!

haiyoh statement tak bleh blah..hahaha..saje je nak bagi tau yang eida dah bertambah2 montel sejak dua menjak ni...(ceh mcm la dulu kurus erk..)..hik3...maner tak nyer, kejap2 makan..pastu makan lagi..dah tu makan lagi..sampai lah rase macam dah tak nak makan tapi still makan lagi..herm..ceh baper kali ar eida nak sebut makan..makan..makan..

Dulu sebelum kawin rajin jugak lah eida mendiet kan diri..maklumlah klu rase malas nak makan dok lah dalam bilik tengok tv ke..main hp ke..tapi skang tak der makne nyer..klu eida tak nak makan lantak lah,abistu sape nak masak bagi hubby ngan si kecik tu makan??..sendirik mau ingat lah..

Jadi, bile dah masak tu kne lah rase ckit..pas rase tu mula lah perot menggolodak mintak nasi..ha jawab nyer tak de la istilah diet pas kawin ni..isk..isk..bile lah nak kurus ni..huhuhu..incik hubby plak klu eida kate nak diet tetime tu lah dier nak blanje makan best2..atau pun tetime tu lah dier nak mintak suap makan..(hahaha satu suap untuk dier satu suap untuk eida ler)..wakakaka..sooooo mcm maner eida nak kurus??Lagi pun incik hubby cakap dier tak suke klu eida kurus..sebab tak sedap plok..hahaha alahai suamiku...

Orang lain time pregnant tak lalu makan..tapi eida pregnant memacam eida makan.tak der muntah2 balik..tak membazir..hahaha sampai lah eida dah nak bersalin nafsu makan still ader...takde rase takut nak bersalin ke ape..sampai kan dah masuk wad untuk delivery, eida bleh bawak bekal burger double special lagi..hehehe dok kat wad orang lain ngusung perot eida ngusung burger..hik3 sangat lah hampeh kan..huhuhu

skang ni eida nak slow2 diet kembali..sebab dah banyak orang tegur eida dah montel..sampai kan ader sorang kawan tu tegur "unta ader bonggol kat belakang..tapi eida ader bonggol kat dagu"..hehehe sangat kuang asam kawan ku itu..tunggu lah eida ganti kan pose yang lagi 19 hari tu..eida nak diet bebetul..pastu puasa ramadan plak..tapi tak mau janji sebab mane lah tau ter..montel kembali..hehehe ok lah cau dulu tata

*tgk le gambau eida dulu dan skang..montel kan..

Ibu muda yang montel..hik3

June 29, 2010

S.E.D.I.H..!!!

Salam...
sebenar nyer dari semalam eida sedih..isk..isk..maner tak nyer semalam eida dah kalah main congkak..TIDAKKKKKKKK..!!!.Sedih giler sebab eida rase eida bleh buat , tapi nasib tak menyebelahi eida..Eida kecundang di pusingan ke-2 dan seterus nya kecundang untuk menjadi juara diatas kesilapan yang eida buat sendiri..menyesal sungguh.. =-(
Sangat2 lah terkilan..Tido semalm pun asyik teringat jerk..(maaf ye kak atie sebab eida tak perform..)huhuhu..tak pelah next year klu panjang umur eida akan bukti kan pada Jabatan untuk dapatkan JUARA....INSYAALLAH...herm kesian JSB tak pat 1 EMAS pun...PERAK jerk le nampak nyer tahun ni..huhuhu
Tak pe lah ni kire asah bakat jerk..tahun depan baru lah tunjukkan bakat...hahaha...(ceh..!! cam le eida ni power giler main congkak erk..hik3)...nak kate power tu tak lah power sangat tapi bleh lah klu nak membom kanumah orang tu kire eida ni pengebom yang merbahaya le juge..huhuhu...tak pe simpan plan tu untuk next year...ape pun tahniah lah pada yang berjaya menjadi JUARA..next year kite jumper lagi....Tatatititutu
*Pada sahabatku AVA ...Please jangan lah tutup blog..nnt kite tak tau maner nak cari awak...cdeh le macam ni..isk..isk... =-(

June 28, 2010

Yeay..Zaty datang umah....

Semalam hari yang paling seronok sekali sebab kawan karib eida yang bushuk2 (kira sahabat sejati) datang bertandang kat umah eida..maklumla lamer tak jumper..last kitorang jumpe time tu kat umah zaty..mase tu dier ngah berpantang baru pas bersalin..rase nyer time tu gak eida tak abis pantang lagi..(orang pantang pg melawat orang berpantang..)huhuhu...teruje gile bile zaty cakap nak datang umah...klu bleh nak paksa dier tido kat umah pastu sembang2 sampai pagi..herm tak pe next time la yer yunk...
Anak zaty dah 9 bulan..beza sebulan jerk dari anak eida..kitorang pregnant same..cume eida awal sebulan jer..ingat lagi time pregnant..kitorang banyak share topik pregnant2 ni..bile eida bersalin eida plak cite pengalaman kat zaty..maklumlah zaty pun lagi sebulan lagi nak bersalin..
skang dier dah maintain balik..cume eida jerk tak lagi..huhuhu kne berusaha keras ckit lah nak maintain macam dulu..tak pe yang penting hubby eida tak suke eida kurus..dier suke montel2 cam skang..sebab tu dier tak bagi eida diet..hahaha tapi eida tetap degil...turun kan ckit pun jadi lah..hehehe eida ngan zaty nak merancang untuk dapat kan anak kedua next time..(pregnant same lagi erk..)hehehe
Tgk anak same besar..hehehe sib baik lah zaty nyer anak boy gak,..klu tak sah2 jadi calon menantu eida..wakakaka (jauh giler pikir..hik3)..klu betul pun aper salah nyer kan..herm..

Gores dan Menang...PSP

Gores dan menang..herm cam dah tak de keje lain lagi...tapi mmg tak der keje dah pun..sume dah siap..dari pada tidur baik buat keje lain walaupun keje tu tak berfaedah langsung..hehehe..sambil menyelam sambil minum air..huhuhu maner lah tau tetibe ader luck bleh menang PSP..tapi angan2 je lah..hahaha sebab tarikh tutup dah lepas..tu pun hubby eida yang tgk..klu tak eida mesti nak pg supermarket pastu bli calsium bebanyak..calsium untuk izzan tapi kad untuk umi..hahaha...xcited giler... tgk eida semangat menggores..huhuhu siap bismillah lagi...tapi sume bonus jerk cam hampeh..biase lah tu ..bukan senang orang nak bagi hadiah..isk..tak heran leh klu tak pat pun...
Izzan dah tak sabar2 tgu kedatangan si minah (kucing mak cik)..hahaha..siap lah minah klu dier datang izzan gusti ngan dier,,herm
Mak dik plak tukang susun kad2 yang tak menang tu dalam buku..herm sangat boring benda ni...(hehehe mmg lah boring sebab tak menang,,cube kalau menang mesti best )...

June 25, 2010

Outing

Salam...
sebenar nyer lame dah nak publish cite ni tapi asyik busy jer...so masuk draf le dulu..ni baru berkesempatan nak kuar kan dier..huhuhu... mesti terkejut kan kejap operate kejap kat pg shopping..herm...

Ni sebenarnyer seminggu sebelum hubby eida operation..Mase ni baru balik kenduri kawin budak opis eida..so dah alang2 kluar ape lagi panjang la langkah..nak pg situ lah sini lah, klu bleh sume tempat nak pergi tapi disebab kan mase tak cukup kitorang membawak kan diri pg ke Jusco Balak0ng...hehehe memula hubbu nak pg mines tapi memandangkan mines jalan jem giler so kitorang patah balik pg ke Jusco jerk,,hajat hati nak cari kasut..ye lah sruh hubby ganti balik kasut eida yang dah hilang sebelah time kete waja xcident haritu..(isk..isk..kasut kesayangan tu tetime tu lah lupe nak kuar kan..)..tapi tak pe hubby janji nak gantikan yang baru...(time kasih ye sayang..hehehe)..pastu dier janji nak blanje makan sekali..yahoooooo..tak yah masak le nampak nyer...kitorang berlajalan2 dari pagi hingga ke maghrib...kire kaber lah balik untuk 3 minggu dok umah sebab incik hubby operation..(nanti dah bleh berjalan kite pg round2 lagi ye sayang..)..

Badut....yeay..yeay..ader badut..erks..biase lah eida ni kan sume benda2 camni ..klu ader badut mesti eida datang pastu mintak baloon..(mcm lah eida ni kanak2 lagi..)huhuhu..tapi tak per disebab kan eida bawak baby..maka cik badut ni bagi lah satu kat eida??..huhuhu bukan le tapi kat Izzan..tak pelah eida pun mmg nak ambikkan untuk izzan (cewah kaberline plak..).hik3 tapi mmg eida dari dulu suke..bile dah dapat baloon tu izzan gigit plak..sib baik tak pecah..hehehe
tgk last2 jadi bentuk ular...hahaha ni le klu anak lelaki..tapi klu anak girl mesti bentuk baloon tak berubah..hahaha tak pe lah next time bleh amik untuk anak girl plak..(wah angan2 lebih)..hehehe..kesian cik badut tu klu dier nampak mesti dier sedih sebab izzan dah jadi kan baloon berbentuk bear kepada bentuk ular berkepala bear..wakakaka sowy yer cik badut..saya tak bersalah..huhuhu

Lepas dah penat2 jalan..ape lagi pg mencari tempat makan le maklum lah perot dah berkeroncong, JohNny le jawab nye....Stimbot yang jadi kesukaan kami berdua, eh silap bertiga..(izzan pun suke sebab dier akan makan ape yang kitorang makan)..hehehe
Yeay..dapat kasut akhir nya...baru puas ati..jalan2 sampai malam baru jumper ape yang berkenan dihati..huhuhu..time kasih ye incik hubby..janji sepasang tapi eida ambik 2 pasang..huhuhu tak pe satu lagi tu untuk tetime ader mood jerk sebab itu tetibe dah jadi kasut kesayangan sebab kire adiah hari jadi dari hubby..sangat suke..yeayyyy...dah babai bersurai

June 24, 2010

Operation.....

salam...
saje je nak cite kejadian2 yang berlaku tetime hubby eida operation..almaklumlah busy ckit atlet jabatan la katekan,,hik3..(wakakaka main dat pun dah kalah..huhuhu)..ni baru lah ader mase ckit nak meng update cite2 baru..hahaha (mcm lah ader orang nak bace erk)..tak pe lah nnt agak2 eida dah boring eida refresh lah balik entry lame2...huhuhu...
Khamis 17 jun 2010 jam 10 pagi..eida ngan hubby sampai untuk check in kat Hospital Kajang..hehehe cam hotel lah pulok..memandang kan hubby eida ni tak sakit..kitorang pun merayau2 dalam hospital tu macam Doktor nak meng check pesakit...atau pun macam pelawat le..agak2 dah penat kitorang pg kantin makan2 pastu sambung pg ambik statement2 pesakit..tanye knape bleh jadi mcm ni?..sakit ker?..kne kat maner?..tinggal kat maner?..hehehe maklumlah orang peramah,,hik3...
Pastu doktor plak datang tempat hubby eida tgk pesakit takder...bile nurse jumper kitorang cakap Doktor nak jumper baru lah hubby stay kat katil..wakakaka ( dah kne ceramah baru nak dok diam)..herm..tu lah klu dok spital tapi tak sakit....panjang le langkah,,sib baik putrajaya tu jauh..klu tak satu Alamanda tu kitorang pusing..hik3
ha tgk siap pg lari kejap makan KFC...mentang2 lah KFC dekat jerk (depan-depan Hospital)..hehehe melepaskan gian hubby..nanti bile operation dier kne pantang tak bleh makan ayam...tu yang balun dulu tu..herm kesian nurse praktikal tu..kne le dier kaber kitorang..ye lah klu doktor atau pak guard tanyer pesakit hilang tak pasal2 dier kne jawab...hubby eida plak buat muke tak besalah pg kat kete start enjin pastu kuar wat bodo walaupun tangan dier ader jarum hospital..(sib baik tak pakai baju spital klu tak mesti kne tangkap..)..huhuhu jangan tak tau hubby eida siap balik umah lagi tgk anak jap...lagi setengah jam nak kol 12 malam baru dier sampai spital..sib baik pak guard lom wat lawatan lagi..klu tak??????....herm
herm 18 jun 2010 pukul 9.46 pagi hubby eida dah siap2 pakai baju untuk ke Dewan Bedah..memula dier malu nak pakai maklumlah baju tu cume main ikat2 jerk..klu tersalah ikat nanti ternampak lah ape yang tak sepatut nye ternampak.. hehehe..sib baik lah eida bleh tolong adjust kan supaya tak ternampak paper..huhuhu
Jadi..eida pun menunggu lah kat luar bilik tu..Perrgh hanya tuhan je yang tahu betapa letih nyer..mane tak nyer dari pukul 10.45 pagi hingga 5 lebih...siap terlena kejap kat luar tu...(sib baik orang tak ramai klu tak malu oooo)...
Akhirnya...keluar juga....setelah sekian lama menunggu....Alhamdulillah pembedahan itu berjaya..walaupun hubby cite time operation tu terdengar2 suara doktor cakap besi takmau keluar..pastu dengar plak bunyi TANG..!!TANG..!!TANG..!!..sib baik ader bius klu tak mesti menjerit hubby eida..herm akhir nya dengar lagi YEAY..!! BESI DAH BERJAYA DIKELUARKAN..!!!...
Ini lah benda yang memula takmau kluar dan akhir nya berjaya juga dikeluarkan..panjang giler..Doktor tu kate klu jual ni bleh kaya..mane tak nyer 1kilo je lebih kurang RM5 ribu..so sape nak bli meh kat eida..wakakaka (takmau jual nak wat gamtung frame.),,klu orang tanye naper pakai besi..cakap lah itu besi bukan sebarangan besi..itu besi dari kaki hubby..huhuu......

* ok lah...eida ader perlawanan lawan Congkak...doakan eida berjaya..babai sume...

June 21, 2010

pening2...

ok just nak bagi tau u all jerk...sebenar nyer blog ni dulu blog kawan eida namer dier ava..lamer gak dier menerajui blog ni..pas beberape bulan eida kawan ngan ava ....kitorang berdua berganding bahu untuk meng updatekan blog ni..tapi time tu eida malas nak amik tau sangat sebab eida tak berapa reti..so eida tak menggunakan name waheedah atau pun eida..eida just guna kan name shasha (ntah sape punyer namer ntah)..hherm..then nak dijadikan ceita..beberapa bulan pas tu ava sruh eida jadi kan blog ini blog persendirian..ava tak der mase nak update2 lagi..so skang blog ni dah ditukar name asyeida.....so sape yang ader terbace cite shasha tu...mmg eida jugak lah..tapi itu dulu.,,skang eida akan menggunakan namer eida sendiri....maaf lah pada korang yang pening sebab ader banyak namer dalam blog ni..hehehe (bukan korang je pening eida pun pening jugak,,)wakakaka..ingat nak padam ..tapi macam malas plak..huhuhu
* ringkas jerk nak bagitau,,tapi padat,,hahahaha

yeay..yeay dapat award..time kasih kak xeroxiatte

salam...
time kasih le pada pemberi award ni..award yang sangat cantik,,hahaha walaupun eida tak penah dapat award lagi..tetibe rase teruje..time kasih ye akak xeroxiatte..(pergh namer tak menahan..!!salah eje mintak maap la yerk)..hahaha.. tengok tu cantikkan siap ader butterfly lagi...time kasih ye akak..(baper banyak kali mau cakap daaa)..hahaha....ni menunjukkan eida bebetul teruja ni..ni last TIME KASIH KAK NORIHAN.....
*akak eida pun tak kedekut tapi eida tak tau nak bagi saper eida bukan banyak kawan pun,,wakakakaka...lagi satu eida tak pandai nak tag2 orang dalam blog,,maklumlah orang baru belajau..hehehe

Hadiah hari jadi yang tak dapat dilupakan...

Salam..
ni just nak kongsi jerk adiah hari jadi eida yang eida tak kan lupekan sampai bila2..sebab tu lah eida ambik mase lamer ckit untuk kongsi kan kat u all..maklumlah saki baki kesedihan tu ader ckit..hehehe (orang cembeng mmg mcm tu)...
KEte ni eida baru je ambik tak sampai sebulan..tup2 masuk parit la plak...sape yang tak sedih kan...time tu eida balik melaka..herm ..memula tu mmg eida sedih giler sampai bile tgk je gambar kete tu mesti eida nangis..tapi bile hubby eida pujuk baru lah eida bleh cool ckit..tapi tu pun ambik mase gak...
skang kete tu ader kat Sungkai perak..insyaallah sebulan nnt kuar lah dier dalam keadaan baru,,herm..baru ker????

June 16, 2010

Hubby ku yang tersayang...

salam...
arini penat sikit sebab ader gotong royong kat jabatan..maklumlah isnin ngan selasa dah kursus..arini gotong royong plak..letih badan2 ni...esok plak kne teman kan hubby ku ke hospital..isk..isk..kesian hubby eida..herm tapi nak buat macam maner klu tak operate nanti lamer2 rosak plak..(Ya allah tabah kan lah hambamu ini..)..siapa yang nak tgk suami nyer sakit..semua tak mau termasuk lah eida sekali..tapi klu dah itu takdir nyer kite kene lah berserah..(semoga suami ku cepat sembuh)...
Jumaat hari kemuncak..hubby eida akan di operate..besi dalam tulang sum2 dier kne dikeluarkan..kesian eida tgk hubby eida..maklumlah dah nak dekat 2 tahun tak abis2 lagi pasal kaki dier...tak abis2 operate itu lah operate ini lah..masuk besi lah kluar besi lah..ingat kan mase operate kluar kan skru aritu dah yang terakhir..tapi tak sangka plak tetibe doktor sruh klu kan besi dalam sum2 sekali..mase doktor cakap tu eida mmg sakit ati sangat sebab dier janji tahun lepas klu hubby eida operate masukkan besi dalam sum2 tulang tu..hubby eida akan sihat seperti sediakala..tapi janji tinggal janji...ape yang di khabar kan semua tipu..sedih eida tgk bile tiap2 kali suami abis mandi kne cuci luke kat kaki..dah nak dekat 2 tahun dah..sampai kan klu pg klinik tak der ubat lain kitorang amik..asyik2 air garam ngan peralatan cuci luka..
Tapi bile tgk luke tak sembuh2..bile dah ok ckit tempat lain plak luke lagi..setiap kali mesti mcm tu..last2 doktor cakap besi yang dier masuk tu mungkin ader jangkitan kuman..sebab tu luke hubby eida tak sembuh2..melain kan besi tu dikeluarkan semula..Jumaat 18 jun 2010 hari yang dijanjikan...Eida harap kan itu adalah operation hubby yang terakhir..lepas ni tak der lagi luke2 yang nak dicuci..tak der lagi kne appoiment tiap2 bulan..sampaikan makcik nurse tu dah kenal hubby eida..doktor pun dah kenal hubby eida..maner tak nyer dari eida tak pregnant sampai lah anak eida dah 10 bulan..lamer giler asyik menatap muke dier je tiap2 bulan..naik jemu dah...herm
Mulai esok eida akan bercuti lagi...(huhuhu minggu ni sehari jerk masuk opis)....nak temankan hubby kat hospital..bagi sokongan ckit..klu bleh eida nak kongsi sekali kesakitan hubby eida..biar sakit sama-sama..Nanti kne masakkan makanan yang berkhasiat untuk hubby supaya luke operation dier cepat sembuh.. video
*untuk hubby ku tersayang.....semoga abg cepat sembuh dan jalani kehidupan seperti sediakala....AYANG SAYANG ABANG SANGAT2.....

June 11, 2010

Besday Lagiiiii.....

salam....
Besday eida lagi...alhamdulillah...ader lagi orang yang nak celebrate besday eida walaupun dah 5hari berlalu..tapi kali ni ngan kengkawan opis plak..wah seronok..meriah sekali..maklumlah ader tukang stand by ngan tepung..(adoi abis baju den)..tapi tak pe lah dah kate besday girl kne lah relakan je ape yang terjadi..herm...tahun ni 3 kali eida sambut besday..(cecewah cam artis plak..)..hik3... video
videoader plak sesi kejar mengejar ngan tepung..sib baik lah fattah ngan abg bukho tak der klu tak mmg terus boleh goreng je lah..hehehe...layan 2 video tu yerk...
* time kasih ye kak liza,kak ati, dodot,wani, abg mat, abg mal ngan abg rizal ....tengkiu sesangat...

June 10, 2010

mandi manda...

Disebab kan ari minggu cuti ..tak der aktiviti lain nak buat..nak shopping lom gaji..nak pg jalan2 putrajaya pun mcm tak best tghr pepanas tu..kalau malam tu sedap lah ckit sejuk jerk...si kecik pun bleh blaja jalan kat dataran....
kalau tak pun dok depan tv layan hindustan ke ...layan DVD ker...herm eida ngan incik hubby pun beroperasi meniup belon untuk kolam izzan....sungguh mencabar sebab payah giler nak mengepam..huhuhu....disebab kan nak jugak mandikan si kecik tu dalam kolam...ayah dier bersungguh2 mengepam..umi dier sidai baju sambil tgk ayah dier pam kolam..hehehe...ayah yang baik..hik3...
Tada....Mr.POTATO....hehehehe...incik hubby pun masuk mandi sekali dalam kolam tuh..(tu mmg matlamat incik hubby pun)..wakakaka...disebab kan malu nak mandi sensorang..incik hubby mandikan izzan sekali..berseronok lah dua beranak tuh...umi dier tak masuk yer sebab space tak banyak dah..maklumlah ruang sebenar nyer untuk budak bawah umo 10 tahun jerk..hehehe....
Yahooo....gigi izzan dah nak tumbuh lagi 2 batang.. makne nyer gigi izzan akan ader 6 batang nanti.... makin sakit lah jari umi kne gigit..

videoakhir sekali....untuk tatapan korang semua...nyanyian si ayah untuk si anak........Layannnnnn.......

Eida dah 23 tahun...!!!!

video
salam....
pejam celik..pejam celik....kejap je umor eida dah 23 tahun..status berkahwin dan mempunyai seorang anak..insyaallah tahun depan bertambah lagi..huhuhu itu pun klu jadi kabinet bagi cuti 90 hari dari 60hari..wakakakaka...(ceh baru bace paper bulan depan baru nak kemukakan kat kabinet)..hehehe tak pe lah tgu je keputusan..hik3..
tahun ni tahun yang paling bahagia sekali salaupun ader something happen..tapi tu tolak tepi (shuuh..shuuh..jangan mengganggu fikiran ku)..dah cukup serabut ni..huhuhu tahun ni eida sambut besday bertiga...kire sambut anak beranak lah ni..wah..!!..hebat tak??.. baru 23thn tapi dah complete sume..next besday bertambah2 complete sebab ader baby girl..(hehehe insyaallah)....
walaupun besday eida 6 Jun..tapi my hubby terpaksa sambut awal sehari sebab kne balik melaka..nenek eida buat kenduri..so kitorang pun pg lah cari port nak celebrate..incik hubby cadangkan sambut kat Austin Western Steak BAngi..(tak pasti lah name tu betul ke tak??..)..eida just ikut jer..ye lah orang nak celebrate kang cakap banyak cekadak plak...(eh!!..mcm lame tak cakap cekadak2 ni..)hehehe...
thanks sayang...walaupun surprise abg tak baper nak menjadi..(sebab dah kantoi pg kajang sensorang pg bli kek..pes time kuar tak bawak ayang)..pastu xtau nak letak kek kat maner sebab takut cair..hehehe..tapi ayang tetap anggap itu romantik..ayang dapat rasakan kesungguhan abg untuk surprise kat ayang...time kasih sayang..semoga jodoh kite berkekalan hingga ke akhir hayat....Sayang abg sangat2...
Ni kek yang disambut semalam kat umah mak mertua eida..tapi lilin kecik tak cukup lagi 2..hehehe tak pe lah kire mude ckit lah..wakakaka.Time kasih ye mak sebab ingat besday eida...
Time kasih yang tak terhingga pada semua yang wish besday eida..Eida sayang kamu semua...MMMMuuuaahhhhhhh Lurve Lurve....
Related Posts with Thumbnails

my anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Ariff Izzan Bin Mohd Asyraf

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Our second baby..

Lilypie Maternity tickers