Tengkiu So Much..!! MMuuahh..

October 28, 2009

masak..masak..dan masak lagi..huhuhu

salam...
Time cuti hujung minggu ialah time untuk semua isteri2 yang bekerja menjadi suri rumah sepenuh hari ..(aik bukan suri rumah sepenuh mase ker??? hahaha bukan..bukan itu bukan eida yer..)...hahahaha termasuk lah saye...herm..sebab hari2 biase masak belasah jer..tapi hari cuti special ckit lah...(nak menambat hati suami...)...huhuhu dengar macam isteri solehah plak..aminnnnnnn... huhuhu disebab kan suami eida ni klu ari cuti dier suke dok umah melayan isteri dan anak2..(anak2??? herm ramai ker??wah mcm nak menambah lagi jer..)..hik3...itu lah Muhammad Ariff Izzan......(intan payung, nyawa, jantung hati eida ngan suami..)wah romantik gilezzz...eida pun suke melayan anak dan suami..huhuhu suami???..(herm lain mcm jer)..dah..dah balik kepangkal jalan....sambung cite balik dah lari topik nih... so eida pun sebagai isteri yang sangat ingin mengikat perut suami (orang kate klu nak suami sayang kite..kite kne ikat perut dier dulu) huhuhu....oit jgn pikir lain yer..bukan amik tali ikat perut suami pastu kne tangkap masuk jail pastu kne sebatan 10 kali sebab menyakiti suami..hahahahaha sudah..sudah ....pikir logik yer sume... sebagai isteri yang baik kite kne jage makan minum suami...baru lah suami sayang...
jadi eida masak kan makanan kegemaran suami eida....daging masak black paper....( resepi ni eida hentam je tau..dengan kelebihan yang ada eida gunakan utk masak lauk ni..) wah gitu..tak baik riak-riak tau..ALLAH marah..ok..ok..dah..mula cite balik seronok giler bile dier makan bebanyak lagi lah seronok sebab tau mesti sedap kan..(betul sedap eida tak tipu)..huahuahua puji diri sendiri...biar lah tak der orang nak puji kite kne lah puji diri sendiri,,hehehehehe....ok..ok....apabila sifat kerajinan eida semakin membuak2 pas masak eida menyapu,..mengemop sambil tgu baju dalam mesin habis pastu sidai baju....huhuhu bile dah letih layan plak cite hindustan sambil en.asyraf plak wat keje melipat baju..hahahahaha
*wat keje umah sesame baru lah adil sebab dua2 bekerja....so tak lah berat sangat nak wat sume keje tuh sebab ader org yang menolong ...(berat same dipikul ringan same dijinjing),.,kwang..kwang..kwang..hahaha ok lah banyak lak nak membebel..
ok lah tata titi tutu...LaLaLaLaLaLaLaaaaa

2 comments:

Ava said...

mesti sodap tu kan..hehe..black paper...nyum nyum nyum...

Asyeida said...

mestilah,,huhuhu (riak kejap)..takpe nanti kite send resepi kat awak yer..hik3

Related Posts with Thumbnails

my anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Ariff Izzan Bin Mohd Asyraf

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Our second baby..

Lilypie Maternity tickers