Tengkiu So Much..!! MMuuahh..

July 13, 2009

Setahun sudah berlalu....

Salam...
pejam celik..pejam celik sekejap je kan dah setahun berlalu...
erm aper yang berlalu??huhuhuhu,...sebenar nyer eida nak bagitau setahun rupe nyer suami eida patah kaki...
Eida masih ingat lagi waktu tu kitorang baru je kawin 4 bulan...tetibe dugaan datang melanda... my hubby xcident patah kaki..mase tu eida rase sedih sangat sebab rase mcm kaki eida pun patah...maklumlah selame ni nak pg maner sume suami yang bawak..tapi bile dah jadi mcm tu segala2 nyer eida kne buat sendiri..
Eida cuti seminggu untuk jage suami kat hospital..(malam je tak sebab takot..huhuhu) tapi pagi2 eida dah tercegat kat katil suami...suap makan, tadah kan kencing, basuh kan najis dier..mase tu eida dah tak kenal erti geli lagi..first time tu suami malu2 jer tapi terpaksa sebab dier tak berdaya nak angkat badan sekali pun.Eida cume pikir tu suami eida klu eida tak buat sape lagi nak buat..eida jage dier sampai kol 12 malam jer pastu eida balik tido umah ibu..eida tak kisah jauh pun jauh lah nak berulang janji eida dapat jage suami...
Sampai kan pengawal kat citu pun dah kenal sangat muke eida..datang je tak payah tunjuk surat terus masuk jer tau,hahahaha nurse ngan doktor pun dah kenal eida..mane tak nyer dari pagi sampai malam eida dok tercegat je kat katil suami pastu nangis2 sampai mate bengkak..sedih tgk suami terlantar kat spital..time tu baru lah eida tau erti pengorbanan...
Sekarang ni alhamdulillah dier dah beransur pulih..dan kne buat rawatan susulan setiap bulan sehingga dier betul2 pulih dan besi dalam tulang tu tak der effect paper...aminnn
Mungkin Tuhan tu maha berkuasa,, dier tak bagi kitorang rezeki anak lagi time tuh.. mungkin dier nak eida jage suami dulu... genap 6 bulan kitorang baru lah dikurniakan rezeki anak... (Alhamdulillah,,...skang ni tgu mase jer dier nak lahir..huhuhuhu)

2 comments:

Ava said...

tu lah kan...dah namanya takdir..dan eida beruntung sebab di kurnikan anak..tu semua rezeki dpd allah sebab eida tabah menghadapi semua dugaan di awal perkahwinan..lepas ni semakin ceria dan bahagia lah hidup eida...insyallah..

Asyeida said...

alhamdulilah..kite doakan awak cepat2 dapat baby tau..aminnn

Related Posts with Thumbnails

my anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Ariff Izzan Bin Mohd Asyraf

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Our second baby..

Lilypie Maternity tickers