Tengkiu So Much..!! MMuuahh..

July 02, 2009

Anytime???dah sedia ke eida??

salam,,,
hai semua.. semalam eida pg check up kat klinik kesihatan bangi..saje je nak bagitau u all nanti klu eida dah lamer tak update blog ni makne neyr eida dah selamat bersalin lah tu,.,ye lah sebab doktor cakap eida nyer kandungan ni dah kebawah sangat dah anytime jer nak bersalin..(wah dah sedia ker eida ni???)..perasaan tu takut pun ader, gembira pun ader,, sedih pun ader,,semua bercampur.. takut???adakah eida dah ready nak jadi seorang ibu walau pun kekadang tu perangai eida dah serupe mcm kanak2... boleh ke eida didik dier??..Ya allah takut nyer..berdebar2 lak ati ni..
Gembira??sebab ape yang eida ngan hubby doakan selama ni termakbul..maklumlah kawin pun 7 bulan baru eida di sah kan mengandung..tu yang gembira sesangat...terutama nyer hubby..almaklumlah dier mmg tgu2 jer nak baby boy..huhuhu tak kisah lah boy ke girl ker asal kan sihat, cukup sifat nyer, cantik rupanyer.. cute mcm umi nyer..(hahaha puji diri semdiri lak..hik3) sedih???sedih tu mmg sedih..sejak kandungan eida masuk 7 bulan ati ni cepat sedih..tak tau lah kenapa..bile solat terutama maghrib jer eida mesti menangis...menangis sebab aper??.. sebab nyer eida selalu terbayang mcm maner klu eida bersalin nanti??? senang ker?? lagi satu yang paling sedih eida selalu terfikir adalah tuhan tu akan panjang kan umur eida?? atau dier akan ambil nyawa eida time eida bersalin nanti??? bile fikir semua tu eida bertambah sedih.. sedih takot tak dapat besar kan anak..tak dapat tgk anak..yang paling penting dah sedia kan eida nak mengadap nyer?? semua tu eida terbayang..kenapa??? (ibu kate itu semua perkara biase bagi orang yang nak bersalin untuk kali pertama nyer)..
Ya allah semoga kau panjang kan umur ku,, supaya aku dapat melahir kan dah membesar kan anak dalam kandungan ku ini..amin..(Semoga semua nyer selamat)...Amin....

2 comments:

Ava said...

mesti sedia nyer...mana boleh tak sedia hehe..semoga baby awak berada didalam sihat dan sejahtera dan mudah2xan nanti awak ngan baby selamat melahir dan dilahirkan..amin...

Asyeida said...

thanks yer ava..Kite selalu doakan awak cepat2 dapat baby...

Related Posts with Thumbnails

my anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Ariff Izzan Bin Mohd Asyraf

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Our second baby..

Lilypie Maternity tickers