Tengkiu So Much..!! MMuuahh..

December 04, 2009

Peristiwa pahit 3 tahun berturut2...

Sebenar nyer,aper yang eida nak cite ni ialah pengalaman pahit eida selama 3 tahun berturut2 ia nyer terjadi....dari tahun 2006, 2007, 2008...herm..2009??2009 bukan yer tak termasuk dalam senarai..hik3.
mesti korang nak tau kan aper pengalaman tuh??...erm sebenar nyer kemalangan yang membabit kan keluarga eida serta suami eida.... 1. Abg eida orang yang pertama sekali mengalami kemalangan jalan raye yang sangat teruk pada tahun 2006..eida ingat lagi time tuh hujan lebat..eida ngan adik sibuk kat dapur nak siap kan makan petang maklumlah pepetang pekene cekodok cicah sambal sardin kan sodap lebih2 lagi time ujan ..Pergh!!!!...tetibe ader panggilan talifon...pastu eida dengar ibu eida jerit "Ha, Eksiden???Patah Kaki???."...ibu eida dah lemah longlai..so eida pun terus siap2 padam api (lantak lah kau kembang wahai cekodok!!)..lari2 amik ape yang patut..ayah call sedara2 bg tau..sambil kitorang terus ke tempat kejadian..Jalan mmg Jem giler..ibu dah tak tahan nak kuar lari pg kat tempat abg ngah..tibe2 ader lah seorang hamba ALLAH yang baik hati sanggup tumpang kan ibu naik motor dier pg kat abg ngah..Abg ngah plak dah masuk dalam sebuah kereta sorang hamba Allah lain yang sudi menghantar abg Ngah ke Hospital disebab kan AMBULANCE tak bleh datang sebab jalan jem teramat sangat then klu nak tgu AMBULANCE makan mase setengah atau 1 jam...

Motor mmg dah tak der rupe lah..dengar cite abg ngah jatuh patu bergolek tetangan line jalan tu..kasut dah melambung entah kemaner..so eida ngan adik kne lah jage motor sementara ibu ngan ayah setel kan bab abg ngah kat sepital..sib baik lah abg ngah eida ni ramai kengkawan bujang kat taman tuh,,so diorang lah yang menghangkut motor abg ngah balik...eida ngan adik ape lagi merempit lah memalam pg spital..(huiyoo malam tu mmg eida bawak laju giler ar sampai adik pun kocut perot.)huahuahua kenangan..kenangan...

2.ayah eida plak kemalangan pada 2007...time tu pun hujan jugak..mase tuh eida ingat lagi eida baru nak pg mandi maklumlah nak bersiap2 pg out station..(out station lah sangat..huahuahua) baru nak pkir packing barang aper tub2 ader panggilan ..ibu jawab pun serupe mcm time abg ngah xcident dulu..ibu dah nangis2..tapi eida lom nangis lagi sebab eida pikir ayah eida tak teruk..ibu dah tak bleh drive sebab badan menggigil..so eida lah drive sebab time tuh abg ngah dah ader kat tempat kejadian..(abg ngah ingat nak tolong orang xcident tu..tibe2 baru dier perasan motor ayah termasuk dalam lori ayah plak ader atas mayat pemandu lori tu..abg ngah terus lah call ibu)...eida tgk ayah time tu muke dier teruk sebab penuh kace2 halus krn ayah eida hentam kace besar depan lori tu..pastu ayah eida himpap plak pemandu lori tu..lori tu bawak kapor terlebih muatan tu yang tak dapat imbang pastu jalan plak licin tu yang dier terbalik depan2 ayah eida so ayah tak sempat break terus hentam lori tu..yang eida tau kejadian tu meragut nyawa 5 orang..sorang pemandu lori dan yang lain terhempap lori..ayah ditarik keluar dari lori..eida tgk ayah mcm nyawa2 ikan..orang ramai dah ajar ayah mengucap ibu pun ajar ayah mengucap..time tu berjujuran air mate eida kluar..tak sanggup tgk kejadian mcm tu lagi..time ayah kat hospital ayah dah bleh bercakap ckit..bile tanya name sendiri dier tak jawab..tanyer namer anak2 dier tak ingat semua..rupe nyer kepale ayah terhentak kuat tu yang lost memori ckit..tapi alhamdulillah sekarang dier bertambah pulih..

eida tak pat lupe time ayah ditolak masuk ke dalam bilik untuk keluar kan kace2 kat muke ayah eida cakap kat acap (time tu blom suami lagi..) " Ni lah sebab kne Mercun Bola..!! "..eida plak sedih giler sebab ayah tak ingat yang dier baru lepas Xcident..dier ingat kne mercun time raye padahal raye dah lamer berlalu...huhuhu

pastu ayah cakap sensorang...tak baper ingat sangat perkara2 yang kite cakap kat dier..lamer jugak lah ibu mengembalikan kenangan2 dier dulu...Tapi sekarang alhamdulillah semua nyer telah kembali normal..ayah plak semakin sihat dan bahagia bersama ibu dan cucu2 nyer..(yahuuu cucu dah bertambah)huahuahua..

3..Tahun 2008 alah tahun paling bermakna buat eida..tahun tu lah eida sah menjadi seorang isteri kepada Mohd Asyraff seorang lelaki yang eida sayang..dan tahun itu jugak lah tahun sedih eida kembali lagi..sebab eida baru je kahwin 4 bulan suami eida plak Xcident patah kaki...(baru je kawin tau..isk..isk..)..kaki dier patah terpaksa masuk besi sebab patah remuk bukan patah tebu bleh gak masuk plate jer...(huahuahua dah pandai name2 besi erk..maklumlah pengalaman luas..waakakaka)....baper bulan eida berhijrah ke rumah mertua..almaklumlah eida ni bekerja klu eida kerja sape nak jage hubby klu dier nak aper2..so ber musafir lah disitu..(aik musafir ker??bleh erk??) lantak lah eida nak tulis aper korang peduli ni kan blog eida,,huh..!!..

bile hubby eida dah pandai pakai tongkat,,dah kuat ckit baru lah eida bawak dier balik rumah..so eida plak jager dier..kencing berak sume eida urus kan..time tu dah tak geli2 lagi,,klu geli sape nak buat???..hurm...tu lah tanda kasih sayang seorang isteri kepada seorang suami yang dicintai dan disayangi nyer...

4....tahun 2009..?? aik ader gak ker??tadi tulis 3 tahun jer??erk huhuhu saje je nak tambah sebab tahun 2009 ni turn eida plak masuk spital..huahuahua bukan pengalaman pahit yer..tapi pengalaman manis..semanis madu..huhuhu (eh tak tak.. lebih manis dari MADU..)..erm nak tau kenaper?? sebab pada 3 OGOS 2009 rumah tangga eida diserikan lagi dengan kedatangan sikecil Muhammad Ariff Izzan..Semoga kedatangan dier memberikan kebahagiaan dan rezeki yang lebih untuk kami sekeluarga..aminnn..

*Eida doakan semoga pengalam pahit tu dah diulangi lagi...Aminnnnn...

1 comment:

Ava said...

sedey jugak yer...same lah ngan kite,tapi terlalu banyak kalau nak ditulis,biar tuhan & keluarga terdekat jer yg tahu..huhuu

apa pon eida..pengalaman la yg akan mengajar kite untuk lebih tabah menghadapi segala dugaan yg mndtg...

semoga keluarga eida dan juga family sya sentiasa dirahmati oleh allah swt.selalu...amin...

Related Posts with Thumbnails

my anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Ariff Izzan Bin Mohd Asyraf

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Our second baby..

Lilypie Maternity tickers